(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kapustové karbanátky
Potřebné ingredience
600g kapusty, 1 cibule, olej, 2 žemle, 200ml mléka, 200g uzeného masa, 1 vejce, pepř, sůl a strouhanka na zahuštění dle potřeby, vejce a strouhanka na obalení a olej na smažení
Postup přípravy
Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a dáme na 5 min povait do vroucí vody, poté necháme okapat. Žemle namočíme do mléka, cibulku nakrájíme najemno a osmažíme na oleji. Uzené maso, kapustu a vymačkané žemle umeleme. Do směsi zapracujeme cibulku, vejce a osolíme a opepříme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Vytvarujeme karbanátky a obalíme je ve vejcích a strouhance. Usmažíme. Jako příloha je bramborová kaše a zeleninový salát. DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé