Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Ořechové muffiny

0.0
Ořechové muffiny

Potřebné ingredience

Tento recept jsem objevila asi před 2 měsíci v nějakém časopise, od té doby jsem pekla už mnohokrát a vždy se po nich zapráší, všem strašně moc chutnají. půl tabulky hořké čokolády - nasekat 30 dkg vlašských ořechů (mohou být i nesolené buráky) - nasekat 125 g másla (hera, stella) špetka soli 75 g krystalového cukru 1 sáček vanilkového cukru 3 vejce 225 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 2 lžíce mléka

Postup přípravy

Z másla, špetky soli a obou cukrů vymícháme krém, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva, rozředíme mlékem. Nakonec přidáme čokoládu a oříšky. Hmotu dáme do 3/4 košíčků a pečeme při 150 stupních asi 25 minut.
Z této dávky je asi 24 košíčků, podle toho jak dáváte plné.
U nás jsou moc oblíbené, třeba zachutnají i vám! :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

uty.l 3. 11. 2012, 17:06
Hani teda muffinky jsou suprový (Y)určitě budu dělat častějc,vlašáky miluju a kort když jich tam je takové množství (clamp)těsto super vyšlo mi na 24muffin (Y) (Y)
kabrhelka 7. 8. 2012, 22:19
(Y) (Y)dobrý den, kouzlo Muffin jsem objevila až nedávno,takže brousím a zkouším různé recepty.A tento jednička (Y).Největší pocta pro mne je,když něco chutná mým dvěma malým rošťákům.A po těchto úžasných mufinkách se zaprášilo. :-) :-) :-)Děkujeme Pavla
xiris 21. 2. 2011, 14:02
Dnes jsem pekla tyto muffiny, jen ořechů jsem neměla tak velké množství, jen 125g. Takže jsem to vyřešila tak, že jsem do těsta dala nejprve žloutky a až na závěr sníh z bílků. S těstem se mi špatně pracovalo, mléka jsem tam dala celkově asi 1dcl. Mám plech s důlkama vyloženě na muffiny, toto těsto mi vyšlo na 12 muffinů, jsou krásně vyběhlé a lahodné (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie