Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Řezy lambada ***nejlepší řezy jaké jsem kdy jedla***

0.0
Řezy lambada ***nejlepší řezy jaké jsem kdy jedla***

Potřebné ingredience

****Na piškotové těsto**** 4 vejce (velikosti M), 4 polévkové lžíce horké vody, 150 g cukru moučka, 1 vanilinový cukr, 80 g polohrubé mouky, 80 g škrobu Solamyl, 2 1/2 zarovnané čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva, 150 ml pomerančové šťávy ****Na pomerančový krém**** 2 pudingy s vanilkovou příchutí, 50 g cukru krupice, 850 ml pomerančové šťávy ****Na ozdobu**** 400 - 500 ml šlehačky, 1 smeta- fix Dr. Oetker (ztužovač),

Postup přípravy

Na piškotové těsto vyšleháme pomocí el. ručního šlehače při nejvyšší rychlosti asi 1 min. vejce s vodou do pěny. Za stálého šlehání přisypeme cukr i vanilinový cukr a šleháme ještě cca 2 minuty.
Smícháme mouku se Solamylem a kypřícím práškem. Směs pomalu přisypáváme do vaječné pěny. Šleháme na nejnižší rychlosti.

Těsto natřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pečící plech. Ještě horký piškot polijeme pomerančovou šťávou a necháme na plechu vychladnout.

Na pomerančový krém uvaříme z pudingového prášku, cukru a pomerančové šťávy puding dle návodu na obalu pudingu. Ještě teplý ho natřeme na piškotový korpus a necháme vychladnout. Šlehačku se Smeta- fixem ušleháme ornamenty dle vlastní fantazie, necháme ztuhnout a poté opatrně sejmeme z papíru a použijeme ke zdobení. (zabodnutím do šlehačky). Já jen posypala grankem :-) bylo to taky výborný. Tento recept mám z časopisu Maminka, a jsou to ty nejlepší řezy jaké jsem kdy jedla. Před hodinkou a půl jsem je dodělala a na talířku jsou poslední 4 kousky. Nesla jsem i sousedům a hned zmizly z talíře.Určitě vyzkoušejte, nebudete litovat!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 26. 3. 2014, 16:26
(Y) (Y)
Manki 16. 5. 2011, 21:26
(Y) (Y) Luxusní, pekla jsem do práce na narozky a opravdu všichni (clamp) (clamp) (Y) (Y) DO P O R U Č U J I |:o) |:o)
babanka 17. 5. 2011, 15:03
@Manki Moni, jsem fakt moc ráda, že chutnalo |:o) |:o) |:o) (L)
ajchlerka 18. 2. 2011, 14:19
Tak jsem vyzkoušela a opravdu jsou řezy vynikající (Y) (Y) (Y) Štávy z pomerančů jsem měla málo, tak jsem dolila pomerančovým džusem a dosladila. Nemělo to chybu. Řezy jsou lehké a svěží. |:o) |:o) |:o) Díky za recept (L) Jana
babanka 18. 2. 2011, 15:32
@ajchlerka (F) Jani, jsem moc ráda, že Vám chutnalo (Y) (Y) u nás se řezy staly moučníkem číslo 1 ,-)
kačena 12. 2. 2011, 21:27
Ráda zkusím - tu šťávu fakt mačkáte z pomerančů, nebo máte na mysli nějakou tu 100% v krabici? (H)
babanka 12. 2. 2011, 23:06
@kačena Kačko, použila jsem džus ,-) koupila jsem cappy (Y) ale vymačkaná šťáva z čerstvých pomeranču bude určitě lepší (Y) (Y) zkuste (ať už s džusem nebo čerstvou štávou) nebudete litovat (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie