Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

ODPALOVANÁ VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA

0.0
ODPALOVANÁ VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA

Potřebné ingredience

těsto: 250 ml vody, 50 g másla, 30 g škrobu, 130 g hl. mouky, 4 vejce, 1 lžička PDP krém: 250 ml mléka, 1 malinový pudink, moučkový cukr dle chuti, 50 g másla, 100 g tvarohu, lžička malinového (višňového ) sirupu, moučkový cukr na posypání, cukrová poleva (cukr, horká voda, sirup)

Postup přípravy

Vodu s máslem přivedeme k varu, vsypeme mouku a škrob, dobře promícháme.Necháme spařit a mícháme, dokud se nepřestane těsto lepit na hrnec. Do chladného těsta po jednom zašleháme vajíčka a PDP.
Těstem naplníme zdobící sáček a na plech stříkáme srdíčka. (tvar můžeme "obkreslit" když na pomazaném a pomoučeném plechu obtiskneme vykrajovátko srdíčka). Každé objedeme dvakrát na sebe.
Dáme péci do předehřáté trouby na 180 st asi 15 minut. Troubu neotvírat a snížit teplotu na 160 st a pečeme ještě asi 20 minut - dle potřeby.
Z mléka a prášku uvaříme pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem, přidáme tvaroh a po lžících vychladlý pudink. Dochutíme sirupem.
Vlažná srdíčka porkrojíme a po úplném vychladnutí plníme krémem. Můžeme pak posypat moučkovým cukrem nebo polijeme polevou. DOBROU CHUŤ!!

s cukrem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 26. 3. 2014, 16:28
(Y)
sisi2 14. 2. 2011, 12:16
dobrý nápad (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie