Strouhání jako tarhoně
Potřebné ingredience
vejce,hrubá mouka,cibulka,máslo
Postup přípravy
Do mísy dáme vejce,přidáváme hrubou mouku až je těsto tuhé.je to jako na nudle,jen s hrubou moukou.Necháme chvíli pod miskou odpočinout.pak na hrubém struhadle postrouháme a rozprostřeme na usušení.Na kousku másla zpěníme na kostičky cibulku a strouhání a opékáme až do jeho zrůžovění.Pak zalijeme vřící vodou asi 2cm nad strouhání.osolíme,Ztlumíme na nejmíň a asi 15 minut dusíme.Občas zamícháme.Moje moravská babička tomu říkala umělá rýže a dusila jí v troubě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hheellaa
(upraveno)
15. 2. 2011, 23:18
já takhle dělám "slovenskou rýži" - těstovinovou, která je tu běžně k mání a milujeme ji k pečenému kuřátku

nahlásit

Alla
(upraveno)
16. 2. 2011, 0:08
@hheellaa
Helenko,to není ono,kuličky jsou kuličky
,ale také jí kupuji


nahlásit
Sophie70
(upraveno)
15. 2. 2011, 10:16
moja babička to tiež robila presne takto a milovala som to
nepotrebovala som k tomu nič, len toto samotné
, krásna spomienka, musím sa na to odhodlať a spraviť





nahlásit

Alla
(upraveno)
15. 2. 2011, 22:57
@Sophie70
určitě,kolegyně mi sice tarhoně občas doveze ze SR,tady to není k sehnání.Já jsem také zvyklá na strouhání.A k tomu třeba houbovku,ó jé.

nahlásit