Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept

Strouhání jako tarhoně

0.0
Strouhání jako tarhoně

Potřebné ingredience

vejce,hrubá mouka,cibulka,máslo

Postup přípravy

Do mísy dáme vejce,přidáváme hrubou mouku až je těsto tuhé.je to jako na nudle,jen s hrubou moukou.Necháme chvíli pod miskou odpočinout.pak na hrubém struhadle postrouháme a rozprostřeme na usušení.Na kousku másla zpěníme na kostičky cibulku a strouhání a opékáme až do jeho zrůžovění.Pak zalijeme vřící vodou asi 2cm nad strouhání.osolíme,Ztlumíme na nejmíň a asi 15 minut dusíme.Občas zamícháme.Moje moravská babička tomu říkala umělá rýže a dusila jí v troubě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hheellaa 15. 2. 2011, 23:18
já takhle dělám "slovenskou rýži" - těstovinovou, která je tu běžně k mání a milujeme ji k pečenému kuřátku (jidlo)
Alla 16. 2. 2011, 0:08
@hheellaa Helenko,to není ono,kuličky jsou kuličky :-),ale také jí kupuji *-)
Sophie70 15. 2. 2011, 10:16
moja babička to tiež robila presne takto a milovala som to (Y) nepotrebovala som k tomu nič, len toto samotné ,-), krásna spomienka, musím sa na to odhodlať a spraviť (clamp) (clamp) (clamp)
Alla 15. 2. 2011, 22:57
@Sophie70 určitě,kolegyně mi sice tarhoně občas doveze ze SR,tady to není k sehnání.Já jsem také zvyklá na strouhání.A k tomu třeba houbovku,ó jé. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie