Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Naše domácí Lasagne

0.0
Naše domácí Lasagne

Potřebné ingredience

Těsto: 300g hladné mouky, 3 vejce, 15ml rostliného oleje, 5ml. soli. Masová omáčka: 20dkg slaniny, 20dkg šunky, cibule, trocha kečupu, sůl a pepř 1 červená paprika. Sýrová omáčka: 1l mléka, 90g másla, 45g hl. mouky, mletý muškátový oříšek, sůl, pepř, 125 stouhaného parmezánu. 2-3 rajčata dle velikosti.

Postup přípravy

Z přísad na těsto vypracujeme hladké těsto. Já ho dělám v mixéru s hnětačem. Vyválíme pláty silné asi 2 -3mm, které nakrájíme na obdelníky, či čtverce velké tak aby se nám vešli do hrnce s vodou. Takto připravené pláty si necháme na utěrce uschnout asi 15min. Já je nechávám i déle. Mezitím si připravuji ostatní přísady.

Masová omáčka: Na cibulce si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a na ní slaninu se šunkou a paprikou nakrájené na nudličky, či kostičky. Přidáme kečup a okořeníme dle chuti. Můžete přidat i sušené bylinky, dle vlastní chuti.

Sýrová omáčka:Ohřejeme mléko v rendlíku. V druhém rendlíku rozpustíme máslo a přišleháme mouku. Vaříme dokud nezačne pěnit. Po té přidáme mléko a vše vyšleháme dokud omáčka nezhoustne. Okořeníme špetkou muš.oříšku, solí a pepřem a ještě chvilenku povaříme. Sundáme z ohně a přiícháme 3/4 parmezánu.

Oschlé pláty těsta vkládáme do osolené vroucí vody s trochou oleje. Vaříme asi 4 - 5 min. Po vyjmutí vkládáme do místy se studenou vodou a po té hned oschnout na čistou utěrku. Já v hrnci vařím vždy max. 4 pláty.

Vymažeme si pekáč máslem a nalijeme na dno sýr. omáčku. Na to klademe pláty. Na ně přidáme masovou omáčku. Dáme další vrstvu plátů těsta. Na ně nakrájíme na kolečka rajčata, která zalijeme zase sýr. omáčkou.
Vrstvy střídáme dokud máme co.
Poslední vrstvu polijeme sýr. omáčkou na níž nasypeme sýr co jsme si nechali.
Pečeme v troubě asi na 180 stupňů dokud sýr nezhnědne asi 30 - 45 min.

Ačkoliv se to zdá složitě je to rychlé a jednoduché nebojte se toho.

Přejeme vám dobrou chuť. Lasagne jsou vynikající a chutnají i za studena.

Manžel mi řekl, že to chutná jako pizza.


Další tip: Do těsta můžete přidat listový špenát nasekaný a budete mít pěkně barevné špenátové lasagne.
Omáčky samozřejmě můžete také přizpůsobit dle vlastní fantazie. Já rada experimentuji, takže je nikdy neudělám stejně. Můžete mít třeba jen zeleninové. Nebo sýrové, když místo masové omáčky přidáte plátky mozzarelly...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 13. 11. 2012, 20:21
(Y) super (pl) (B)
levova3 13. 11. 2012, 19:01
Jíťo díky za super receptík na doma dělané lasagne (Y) (Y) (Y) nesehnala jsem je v obchodě, tak jsem si musela vypomoci u vás s receptem a teda naprostý luxus (clamp) (clamp) (clamp) po upečení nejsou vůbec tvrdé jako koupené a chuťově lahůdka, můžu jen doporučit kam se na ně koupené hrabou (Y) (Y) (Y) díky moc (L) Lucka
Adylena 3. 2. 2011, 20:41
(Y)akorát jsem nějak nepochopila....ty pláty se nevaří ve vodě,ale dávají se tam jen suché ne?
Jitule5 4. 2. 2011, 8:29
@Adylena Dají se uvařit na 4 - 5 min do vroucí osolené vody s trochou oleje. Je to těstovina, tak se musí uvařit. Pak z vroucí vody se propláchnou ve studené vodě a dají se na čistou utěrku trochu okapat... Pak je dáváte do pekáče. (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie