Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Naše oblíbené lasagne :o)

0.0
Naše oblíbené lasagne :o)

Potřebné ingredience

Omáčka : 1 kg mletého míchaného masa, 2 konzervy loupaných rajčat - celých, 6 stroužků česneku, 3 mrkve, kečup, cibule, 1 ČL kari, 1 PL pizza koření nebo oregana

Bešamel : 800 ml mléka, 1 smetana, polohrubá mouka

Dále : 2 x lasagne (já kupuji v tescu - 250 g), strouhaný eidam, pokud máte rádi tak můžeme prokládat i nakrájenými rajčaty

Postup přípravy

Omáčka: Osmahneme cibulku do růžova, přidáme orestovat maso,které osolíme dbáme na to, aby se hodně rozpadlo,aby nezůstali velké hrudky, pak přidáme nahrubo nastrouhané mrkve a konzervy s rajčaty, podle chuti přisolíme. Krátce necháme povařit. Pak přidáme kečup, prolisovaný česnek a koření. U kečupu neudávám množství,protože každý má jiné chutě, prostě ochutnávejte a uvidíte :o) Necháme cca 30 min vařit, aby se trochu vyvařila přebytečná tekutina. V detailní fotografii je jak by měla omáčka vypadat hotová :o)

Bešamel : Svaříme mléko se smetanou a postupně za stálého míchání přidáváme pol. mouku, až bešamel stuhne. Kdo má radši výraznější chutě, může do mléka se smetanou přidat trouhelníčky taveného sýra, bešamel je pak chutnější.

Vrstvení : Na dno plechu či zapékací mísy dáme polovinu menší polovinu bešamelu (nebo můžeme na dno vyskládat rajčata a bešamelu udělat poloviční várku, je to také moc dobré) , na něj lasahne, omáčku, rajčata, lasagne, trošičku bešamelu (aby nám pak zbylo na pokrytí celého hořejšku) omáčku, lasagne ... končíme lasagnemi, bešamelem a strouhaným sýrem. Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi 40 min (dokud sýr nemá krásnou barvičku)

Tato várka je na klasický hluboký plech, je to cca 6 větších porcí, samozřejmně záleží na tom, kolik toho kdo sní. Přeji dobrou chuť :o)

Když chci toto jídlo podávat návštěvě, tak si jej uvařím předem a pak v troubě jen prohřeji, lasagne se pak lépe krájí a drží tvar.

Orestované maso s mrkví :o)

Hotová omáčka

A šup do trouby

A je hotovo :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 26. 12. 2013, 8:41
(flower)
Chichi1 19. 1. 2010, 11:36
díky za recept, dělala jsem poprvé a povedlo (Y) moc nám chutnalo (jidlo) měla jsem strach z toho bešamelu, že to připálím, ale všechno šlo hladce a se skvělým výsledkem (clamp) (clamp)
fajcovka 13. 5. 2009, 13:03
Tak jsem vyzkoušela vaše lasagne...a byly (pl). Vždycky jsem se lasagní bála, že jsou složité, ale šlo to celkem rychle výsledek fakt výborný. Jen se zaprášilo...Díky za recept, už je v oblíbených.... (Y)
danima3 18. 4. 2009, 11:48
Musím pochválit recept, už ho mám přepsaný v kuchařce a dělám je dnes asi po čtvrtý (Y) (Y) (Y) a jsou úžasné, jen mi dneska trošku zahoustnul bešamel, tak jsem to zalila ještě šlehačkou, aby se to mělo v čem uvařit ;-) ale jsou fakt skvělé |:o) (L)
Janawoh 8. 1. 2009, 18:21
Zítra jdu podruhé dělat vaše lasagne,rodinka se už těší. Jsou úžasné (clamp) (clamp) (clamp), dělala jsem celou dávku a byly na dva obědy. Jenom musím omáčku pořádně rozetřít do krajů, tam byly lasagně někde neuvařené :-(. A k večeři zkusím váš ratatoulle. Jana (koule)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie