Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Moje milovaná kulajda

0.0
Moje milovaná kulajda

Potřebné ingredience

Koření (3 bobkové listy, 6 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, sladká mletá paprika, kmín), cibule, smetana 30%, sklenice kopru, 4 menší brambory, houby, 2 natvrdo uvařené vejce, lák z okurek, hladká mouka, ocet, sůl.

Postup přípravy

Do hrnce s 2,5 litry vody dáme vařit koření - pepř, nové koření, bobkový list a asi tak 2 polévkové lžíce sladké papriky, trochu soli a celou oloupanou cibuli. Když se voda přivede k varu, tak dáme asi tak 3-4 hrsti hub, já mám mražené a necháme tak 10-15 minut vařit. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do měkka. Celou smetanu (250ml) si rozmixujeme s 4 lžícemi hladké mouky a vylijeme do hrnce. Povaříme, vylijeme celou (možno i méně, jak kdo má rád) sklenici kopru i s lákem, dále trochu láku z okurek (1/4 z velké sklenice) a ještě krátce dovaříme. Poté podle chuti osolíme a ooctujeme a na závěr přidáme na kostičky nakrájené uvařené vejce.
Je to óbr mňamina, kdo má rád kopr, sama jsem si ji trošku pozměnila a vylepšila. Já ji mám radši víc kyselejší. Tak dobrou chuť a pozor na kuličky pepře!!! :o))

V hrnci koření, cibule a houby.

Přidány brambory a smetana.

Přidáme kopr, lák z okurek a 2 vejce na tvrdo a KONČÍME!!!

A jdeme PAPKAT! Dobrou chuť!! :o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie