Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Myšky - můj první potahovaný

0.0
Myšky - můj první potahovaný

Postup přípravy

Korpus dělám vždy ořechový: 4 žloutky utřeme s 25 dkg cukru do pěny. Při dalším tření přidáme 10 lžic studené vody a 20 dkg hrubé mouky s 1/2 kypřícího prášku do pečiva. Přimícháme trošku citrónové kůry a 10 dkg vlašských ořechů (ty vždycky roztluču v sáčku paličkou na maso - krásně to v dortíku křupe - mňam).
Bílý: 5 žloutků utřeme s 20 dkg cukru. Při dalším tření přidám 10 lžic horké vody, 1/2 sněhu z bíltků, 30 dkg polohrubé mouky s 1/2 kypřícího prášku do pečiva a pak zbylou 1/2 sněhu.
Krém: máslo ušlehám s trochou cukru moučka (! máslo nesmí být moc změklé aby se nezdrclo - jen chviličku vytáhlé z lednice), postupně po lžících přidávám vychladlý vanilkový puding (! pokojové teploty kdyby byl chladnější nebo ještě moc teplý, opět by se krém zdrcl) a nakonec trošku rumu
Jednotlivé vrstvy vždy mažu na střídačku s borůvkovou a rybízovou marmeládou a krémem.
Marcipán - jednoznačně falešný z "Rady ptáka Loskutáka" - je úžasný.

tahle potvůrka měla největší úspěch :-))

před potahováním

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jajina11 24. 2. 2011, 14:07
:-D :-D tak to se vám teda povedlo (Y) (Y).Myšky i dortík jsou roztomilé!!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie