Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Marcipánový dort(průměr 28cm)s mašinkou

0.0
Marcipánový dort(průměr 28cm)s mašinkou

Potřebné ingredience

Těsto na mramorový korpus:8vajec,460g moučkového cukru,1vanilkový cukr,500g hladké mouky,1prášek do pečiva,300ml oleje,200ml horké vody,cca lžíce kakaa Náplň:250ml smetany Rama Cremefine,1čokoláda na vaření,marmeláda rybízová(může být jakákoli),2-3banány Mašinka:oplatky miňonky potaženy marcipánem a doplněny bonbóny Potah:marcipán podle Zdenky R. ID79855

Postup přípravy

Den dopředu si připravíme náplň. Do smetany nalámeme čokoládu a za stálého míchání, přivedeme k varu. Musí se 30 - 60 sekund vařít - musí bublat. Necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne.

Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou . Bílky ušleháme do tuha, přidáme polovinu cukru. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty přiléváme postupně olej a vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sních z bílků .Třetinu těsta dáme do misky a obarvíme kakaem. Doprostřed formy dáme lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé opět tmavé a pak světlé a opakujeme až obě těsta vypotřebujeme.Těsto dáváme doprostřed stále na stejné místo, samo se roztéká do stran. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 C a pečeme asi hodinu.Korpus necháme vychladnout.(Inspiraci jsem čerpala od Markéty Č. ID133331)

Svařenou šlehačku s čokoládou ušleháme do hladkého krému. Korpus podélně rozřízneme. Spodní plát namažeme marmeládou a poklademe banánem (na kolečka) a potřeme šlehačkovým krémem. Přiklopíme druhou částí.Trochu šlehačky si ponecháme na potření povrchu dortu(tak se zakryjí malé nerovnosti).A nyní můžeme dort potáhnout marcipánem.

Dozdobíme podle fantazie.Jednotlivé díly mašinky jsem lepila čokoládou,vše bezvadně drželo.
...dortík všem moc chutnal....

syn byl nadšen

dort po rozkrojení

další varianta-velikonoční beránek,opět mramorový korpus,jen bez náplně,potažen marcipánem a dozdoben čokoládou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie