Povidloň

Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml vody, 150 g 100% tuku (dala jsem Ivu), 150 g hladké mouky, špetka soli, 6 vajec. Náplň: 200 g povidel, 4 PL rumu. Krém: 250 g měkkého tvarohu v kostce, 100 g zakysané smetany, 1 Rama cremefine ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 2 PL cukru moučka. Nahoru: trošku čokoládové polevy v sáčku.
Postup přípravy
Z upečených placek si vybereme tu hezčí, která přijde nahoru. Povidla si naředíme rumem a natřeme je na spodní placku. Vyšleháme tvaroh se smetanou a cukry, vmícháme do něj opatrně zvlášť ušlehanou Ramu. Krém natřeme na povidla, přiložíme horní placku, lehce přitlačíme, případně seřízneme trčící okraje a pocákáme rozehřátou polevou.
Placky jsou stejné jako u receptu Mraky nebo větrník na plech, na povidla můžeme dát třeba jen 2 - 3 šlehačky se ztužovačem, já jsem si vybrala tvaroh se zakysankou a rostlinnou šlehačkou. Zákusek se dobře dělal a je vynikající. Pěkně se krájí nožem pilkou.

těsto natřené na plech

***

Tady je stejné těsto, náplň je vyšlehané zkaramelizované salko s máslem, na tom rostlinná šlehačka a nahoře karamelová poleva. Chutná jako větrníky, jen je to na plechu vcelku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu











































































































































































