Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Rybí filé s bylinkami-4 dětské porce

0.0
Rybí filé s bylinkami-4 dětské porce

Potřebné ingredience

250g rybího filé, 30g másla, 1 pol.lžíce čerstvých bylinek (tymián, řebříček, bazalka, kopr, petrželka), sůl. Omáčka : 1pol.lžíce olivového oleje, 15g pšeničné mouky či lépe 1pol.lžíce kuzu, 1bílý bio jogurt, 1pol.lžíce stejných bylinek jako výše, sůl, 1lžička citr.kůry z bio citrónu či hodně vydrhnutého normálního, 4 plátky oloupaného citronu na ozdobu

Postup přípravy

Omáčka : cibulku zpěníme na oleji, přidáme mouku či kuzu a osmahneme, zalijeme jogurtem, osolíme, povaříme 3minuty. Přidáme jemně nasekané bylinky, dochutíme citr.šťávou. Dětem omáčku proliju přes sítko. Filé rozdělíme na 4porce, osolíme, obalíme v bylinkách a horkém másle z obou stran a 10minut pečeme. Na talíři zdobíme plátky citronu, podáváme s vařeným bramborem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zelvicka1 21. 1. 2008, 14:13
Dobrý den Peti, chtěla jsem dnes k obědu původně vařit něco úplně jiného, ale padl mi do oka váš recept, tak jsem si řekla, že bych to mohla zkusit. No, nebudu to prodlužovat - bylo to naprosto FANTASTICKÉ (Y) (Y) (Y). Udělala jsem jen malou obměnu - masíčko jsem připravila v parním hrnci (posolila, posypala bylinkami a na každou rybu dala malý oříšek másla). Bylinky jsem měla polévkové - libeček, petrželku a pažitku, k tomu jsem přidala sušený kopr, estragon a mořské řasy. Určitě recept přidávám do oblíbených a brzo ho zase uvařím (jidlo) (L)
PetraDM 25. 1. 2008, 20:13
@zelvicka1 Leni, děkuji, jsem ráda, že Vám chutná jako nám. Recept je z dětského časopisu Betynka. Chtěla jsem dětem vařit co nejzdravěji a tam jsem se toho v začátcích hodně přiučila. Parní hrnec bych si také ráda pořídila (Y). Mějte se krásně (flower)
zelvicka1 27. 1. 2008, 18:08
@PetraDM Peti, určitě ho doporučuju, třeba takové brambory vařené v páře mají skvělou chuť, ani je nemusíte solit. Zeleninka je taky fajn (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie