Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 75 návštěvníků)

Šťavnatá kachna Asterka

0.0
Šťavnatá kachna Asterka

Potřebné ingredience

1 celá kachna, sůl, kmín, 1 polévková lžíce medu

Postup přípravy

Rozmrazenou nebo čerstvou kachnu posolíme, pokmínujeme a dovnitř dáme polévkovou lžíci medu. Dáme do hlubšího pekáče, NEPODLÉVÁME ! Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Ihned po vložení snížíme teplotu na 130 st. C. Pečeme podle velikosti kachny, já jsem pekla kachnu na obrázku 2,3kg 6 hod. Zbytečně neotvíráme.
Tato kačenka je chuťově výborná, šťavnatá, s kůrkou. Kdo chce mít hodně křupavou kůžičku, může ke konci péct odkrytou. Celé kouzlo je v dlouhém pečení při nízké teplotě. I když se vůbec nepodlévá, pustí hodně šťávy. Já ji podávám s knedlíkem a červeným zelím, do ktrého ke konci vaření přidám zrnka hroznového vína. Vyzkoušejte, stojí to za to.
Za devět let manželství jsem kačenu nikdy nedělala, co mám tento recept z rádia od Jitky Asterové, za poslední rok už ji dělám asi popáté. Tchýně a mamka u nás k obědu nechtějí nic jiného :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tulipanka 2. 10. 2016, 9:32
(Y) (Y)
Martiline 2. 1. 2015, 11:45
(Y) Byla u nás k novoročnímu obědu a moc jsme si pošmákli. Už dříve jsem zkoušela kachnu pečenou 13 hodin, ale od této se vůbec nelišila, rozpadala se stejně tak. Tohle je praktičtější úprava :-) ... Děkuji za recept. :-)
P.A.V.L.A 25. 12. 2014, 12:27
(stromecek) (stromecek) (stromecek) dnes upečeno a je naprosto úžasná.
baluni 30. 12. 2014, 8:34
@P.A.V.L.A Děkuji za milé komentáře (F) (F) (F), taky ji mám právě v troubě :-)
laskonka333 20. 12. 2014, 9:12
(Y) táto kačica nemá chybu (andel) (andel) (andel) (andel) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek)
KattyV 19. 12. 2014, 17:46
Příští týden budu péct kachnu poprvé, vyzkouším to podle Vás. (F)
KattyV 1. 10. 2016, 19:36
@KattyV Jitko, musím vám to napsat. Tuhle kachnu jsem od objevení tohoto receptu pekla asi šestkát. A vždycky všem, pro které jsem ji pekla, moc chutnala. Prý nejlepší, co jedli. (Y) (H)Takže ještě jednou děkuji za super recept. (L)
KattyV 26. 12. 2014, 15:43
@KattyV Jitko, kachna byla výborná, já jsem lepší nejedla. Děkuji za recept. Hezké svátky, Katka (hello)
CoolKids 1. 1. 2014, 12:43
Dnes jsem pekla podle receptu a moc jsme si pochutnali. Jen jsem nevydržela a po 3 hodinách přidala nádivku. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
manhartici 4. 9. 2013, 22:55
Je výborná, dneska sem dělala a moc nám chutnala k tomu karlovarský knedlík a zelí. |:o) (Y) (L)
pindruzka 27. 4. 2012, 22:38
tak kachna uz je v troube, jsem na to teda zvedava, nejak neverim tomu NEpodlevani. to abych si naridila budika ,-) a sla ji v noci zkontrolovat
baluni 15. 6. 2012, 15:06
@pindruzka Doufám, že vše dopadlo dobře :-$ Nepodlévání se nemusíte bát, kachna pustí tolik šťávy, že ještě zbyde .
pindruzka 10. 11. 2012, 22:29
@baluni tak kachna dopadla vyborne, opravdu stavnata a mekka (Y) jinou uz delat nebudu. a mate pravdu, vypeklo se toho az az
groowy 11. 2. 2012, 19:15
dáváte jí prsama dolů, nebo nahoru?? ,-)
baluni 11. 3. 2012, 16:59
@groowy Dobrý den, nevím jestli je to ještě aktuální :-|, ale až teď jsem našla Váš dotaz. Kachnu dávám normálně prsama nahoru. Jitka
Mirísek 13. 11. 2011, 13:21
Dneska jsem pekla poprvé v životě kačenu, zkusila jsem váš recept a musím říct, že byla fakt vynikající. Manžel se olizoval až za ušima. Lepší jsem nejedla, kam se hrabou babičky (H) Asi taky budu píct kačku častěji. Dík moc za vložení receptu! (hello) (flower) Mirka
baluni 17. 11. 2011, 9:23
@Mirísek Já jsem na tom podobně :-$ Taky nikdy žádnou a teď už jen tuto (B)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie