Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 90 návštěvníků)

Roládkový řez

0.0
Roládkový řez

Potřebné ingredience

Rolády -2x3 vejce-sníh, 2x3 pol.lžíce cukru, 2x3 pol.lžíce polohr.mouky, rum,marmeláda...................Těsto - 30 dkg polohr.mouky, 20 dkg cukru, 3 vejce, 10 dkg tuku(máslo,Hera ), 250 ml mléka,3 lžíce oleje, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, sůl .........krém podle chuti (máslový,pařížský...)

Postup přípravy

Upečeme 2 pláty,pomažeme marmeládou a smotáme tak ,aby vznikly 4 malé roládky.Dáme na plech a zalijeme kakaovým těstem ,upečeme. Pokropíme rumem, a dáme krém,posypeme čokoládovými hoblinami.
Inspirace v časopise,upraveno podle sebe.

upečené roládky

zalité kakaovým těstem

upečené-doporučuji hodně prokapat rumem (šťávou)

krém

upečené,natřené krémem a posypané hoblinami

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marc.76 27. 3. 2011, 21:16
Hani, děkuji za recept (Y) Vymýšlela jsem co upéct na oslavu narozenin naší Adélky a nakonec jsem vytvořila http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=154428 :-) Všem moc chutnalo! Krém jsem udělala: 2 šlehačky, 2 ledové kaštany - večer jsem uvařila a ráno vyšlehala.
Handulka0 28. 3. 2011, 10:45
@marc.76 Neděkujte,není zač (L) jsem ráda,že chutnaly a povedly se |:o) |:o) a u Vás se povedly na velkou 1 (hello) (hello) (hello)
ASTAL 23. 3. 2011, 15:00
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Verunka:-) 17. 3. 2011, 19:13
Řezy jsem zkoušela. Vypadají a chutnají suprově..Ale z krému jsem nešťastná, nedoporučuji ho!!! Dala jsem dokonce dva ztužovače a puding jsem udělala z méně mléka,ale stále krém moc nedržel. Lepší je udělat nějaký svůj osvědčený :-)
babička julie 17. 3. 2011, 14:12
I já bych chtěla přidat svůj názor.Je mi šedesát a ráda zkouším recepty z MMB.Je mi jedno odkud je recept opsaný.ŘEZY SE POVEDLY.Díky
Handulka0 28. 3. 2011, 10:45
@babička julie Jsem ráda,že se povedly a chutnaly (hello) (hello) (hello)
keltka 14. 3. 2011, 22:11
vypadá velmi lákavě a určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Jsem moc ráda, že jste buchtu zveřejnila ať už je autorem kdokoliv :-) Vždyť každá buchta je přepisována do nekonečna a původní autor už ani není známý ,-) Jen nechápu, že to někoho baví do nekonečna kritizovat ...JÁ VÁM MOC DĚKUJI , budu zase za hvězdu v kuchyni (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (L)
andol 14. 3. 2011, 19:00
(Y) (Y) (Y)
babus36 14. 3. 2011, 10:21
Vypadají super, hned je vyzkouším (Y) Ikdyž to není váš nápad jak píšete a mnoho kritiky, že jste to opsala mi teda vůbec nevadí. Nemám čas hledat recepty a jsem ráda, že sem vloží každý recept ať už vlastní nebo někde okopírovaný. Díky za něj! Jenom tady na mimibazaru hledám inspirace a rady. (clamp) Díky za receptík. Určitě si ho uložím do oblíbených :-)
Šášula 11. 3. 2011, 21:04
Dobrý večer.Tak jsem dneska pekla tuhle dobrůtku,ale ten krém se mně vůbec nepovedl,nechtěl se vůbec vyšlehat do tuha a to jsem dala do šlehačky i ztužovače. :-( Tak nevím v čem byla chyba.
Janine2 10. 3. 2011, 9:13
Všichni kdo tady kritizují a řeší odkud ten recept je, tak je závidí! Je to přece úplně jedno odkud recpet je, hlavně že je dobrý a mi ostatní se můžeme inspirovat! Nic z töho nedělejte Hani. Prostě někdo něco vytvoří a chce se pochlubit a předat zkušenost. Nenechte se odradit a přidávejte další (clamp)
Elka 9. 3. 2011, 15:12
Tak jsem asi někde udělala chybu.... 8o|...krém mi vůbec neztuhl... Pochopila jsem to dobře,že šlehačky přidáváte v tekutém stavu??? Zašlehávala jsem je do pudinku snad 10 minut a pořád mi to teče 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|....je fakt,že rostlinné šlehačky nepoužívám,dala jsem normální :^)
Handulka0 9. 3. 2011, 19:50
@Elka Ano,šlehačku přidávám v tekutém stavu ,ale mělo by to být stejné i s živočišnou,jen u té bych dala asi ještě ztužovač,aby vydržela ,nevím,nevím,dělala jsem jí už tolikrát,vždycky se povedla *-) *-) Dokonce ségra zkoušela i z práškové šlehačky(zamíchala do mléka a nalila do pudinku) a bez problému
citren 9. 3. 2011, 12:21
TO MUSÍM VYZKOUŠET |:o) |:o) |:o)
gonzar 8. 3. 2011, 23:05
Jééé Hani, to je nádhera. A jsem moc ráda, že jsi sem recept vložila. Díky. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 5. 3. 2011, 12:27
Na TOPu je jinak psaný a je tu taková spousta receptů okopírovaných a není uvedený zdroj, že bych se zrovna nad tímto nepozastavovala. Mě tu jedna paní zkopčila můj vlastní vytvořený recept, aniž by se dopředu zeptala, hezky poděkovala v názvu, který napsala, sice napsala moje ID, ale je tu nesmyslně dvakrát a to doslova okopírovaný se vším všudy, kromě fotky. To mi přijde jako větší nesmysl. Tohle rozhodně vyzkouším, vypadá to zajímavě :-$
monky3 17. 3. 2011, 16:25
@ +o(jo to znám, mě jedna paní ukradla recept i moje foto :-@ :-@ :-@ a vydávala to za svůj klíďo, hned jsem psala adminům, protože paní se mnou nekomunikovala :^) :-$ naštve to (F)
Zrušený účet 4. 3. 2011, 14:15
Podstata řezu je opravdu okopírovaná z Topreceptů (N) a to je velmi smutné, když kuchařka neumí přiznat, kde čerpala inspiraci +o( Taky jsem dělala podobný řez a protože jsem si ho upravila podle sebe, jako Vy, tak jsem recept nikde neuveřnila...a když už bych to udělala, tak bych musela napsat, kde jsem nápad viděla :-$je to slušnost...a ne se chlubit cizím peřím :-|
Handulka0 6. 3. 2011, 10:28
@ Z Topu to není,jak jsem napsala ,je to z časopisu ,to jsem přiznala,že nápad není můj :-p a když jste zveřejnila Vaší buchtu z cukroví,tak jste také napsala ,že je z MMB a ne ID :-p , to je k té slušnosti a tímto končím. (F)
Zrušený účet 6. 3. 2011, 18:31
@Handulka0 Hanko nemusíte se hned zlobit ,-) na vaší odpovědi je vidět, jak se vám nelíbí kritika,a já jsem Váš recept rozhodně nekritizovala, jen jsem napsala svůj názor (H). A mimochodem, příště čtěte komentáře trochu lépe...já jsem buchtu nezveřejňovala (hello)
Agnes2712 5. 3. 2011, 10:58
@ Paní to ale píše, že ho okopírovala. Je dobře, že sem recept dala, každý nečte všechny časopisy, nehledě na to, že všechny recepty někdo někde opsal.Já ji dávám za jedna a klidně ať přidává další, pro některé z nás je to inspirace. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Jsouk 3. 3. 2011, 22:32
Tento recept byl určitě opsán z ,,Top recepty.cz" ,kde je pod názvem řezy černá růže.Již jsem je pekla a jsou skutečně dobré.
Handulka0 4. 3. 2011, 9:01
@Jsouk Kdyby byl opsán z ,,Topu,, tak to napíšu(koukala jsem,že je tam jiné těsto i krém) (F) (F)
giigiina 3. 3. 2011, 22:00
vypadá nádherně (Y) (Y) (Y)
JITULE40 3. 3. 2011, 20:11
to vypadá úžasně,jen se zakousnout (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic)
pasifa 3. 3. 2011, 19:58
(Y) (Y) (clamp)
darinka30 2. 3. 2011, 20:41
(clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic)
100ml 2. 3. 2011, 20:06
Krem muze byt i paříšska šlehačka- 2 kaštany +2 šlehačky,vynikajici

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie