Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Španělští ptáčci podle pořadu "Tescoma s chutí"

0.0
Španělští ptáčci podle pořadu "Tescoma s chutí"

Potřebné ingredience

Vepřová krkovice (nebo hovězí maso), pepř, sůl, slanina (nebo špek), točený salám (nebo párek, špekáček), 2 cibule, vejce, okurky, hořtice, sádlo, vývar, cukr, ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list, hl.mouku, špek

Postup přípravy

Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, může být i koření na steaky), potřeme na jedné straně hořticí (ta, kterou zavineme) a dáme špekáček(točený nebo párek)-čtvrtku, cibuli-čtvrtku, špek(slaninu)-plátek, okurek-čtvrtku, vejce-čtvrtku, zavineme (u ptáčků z krkovičky stačí zavinout, u hovězího masa musíte svázat) a dáme do pekáče vymaštěného sádlem a zalijeme vývarem (tak do půlky závitků). Dáme na 10-20 minut do trouby na 170°

Mezitím si připravím šťávu:
Na kostičky nakrájenou cibuli osmahnu do zapěnění na sádle (nebo na výpečku ze špeku, který si již předem připravím), přidáme trošku cukru (tak necelou kávovou lžičku), ocet (necelou polévkovou lžíci), hořtici (polévkovou lžíci), nové koření, celý pepř, bobkový list a zalijeme vývarem a dáme na 20 min. vařit. Šťávu pak nalijeme k ptáčkům a ještě vše 40min. pečeme.
Poté vyjmeme ptáčky, šťávu slijeme do nádobky a po vyjmutí bobkového listu umixujeme s cca 2 polévkovými lžícemi hl.mouky, přecedíme do hrnce a dáme ještě povařit.

Ptáčky podáváme se šťávou a rýží (nebo houskovým knedlíkem).

DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie