Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Španělské ptáčky Tak jak je dělám já :-)

0.0
Španělské ptáčky Tak jak je dělám já :-)

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, zavařené okurky ve sladkokyselém nálevu, plnotučná hořčice, sůl, anglická slanina, 100g nakrájené vysočiny, asi 5 uvařených na tvrdo vajíček, 2x hovězí masox, voda, cibule, olej. Jako příloha rýže

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme jako na řízky. Vezmeme naklepaný plátek, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny,3 plátky vysočiny,1/4 vajíčka, proužek kyselé okurky a zamotáme. Zatáhneme režnou nití, aby se maso neroztáčelo.
To uděláme se všemi plátky masa.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
Položíme na ní rolky masa(ptáčky) a osmahneme ze všech stran tak dlouho dokud se maso nezatáhne, potom zalejeme vodou(asi 3 litry) a vaříme dokud není maso hotové (asi 2 hodiny).Hotové ptáčky vyndáme a do vývaru dáme ještě 2 masoxy, osolíme a zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě.
Z ptáčků odstraníme nítě, uvaříme rýži a můžeme servírovat.
Je opravdu výborná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jafoslav 19. 9. 2013, 12:08
ja namiesto salámu dávam kuracie pečienky. Je to luxus. Skúste
sam2011 19. 9. 2013, 11:08
(Y)
skorepka82 19. 9. 2013, 10:49
(Y) uplne vynikajicni,ja teda nedavam salam a pro sebe ani okurku,ale diky tobe jsem zacla jist ptaky. Cela rodina se muze utlouct :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie