Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Plněné slané omelety v trojobalu s vepřovým masem, jak je dělám já :-))

0.0
Plněné slané omelety v trojobalu s vepřovým masem, jak je dělám já :-))

Potřebné ingredience

Mléko, vejce, hladká mouka sůl na omeletové těsto, plechovka vepřového masa, cibule, cca 100 ml šlehačky a trochu hl. mouky (cca jedna zarovnaná pol. lžíce na jednu plechovku vepřovky) a plátky tvrdého sýru. Dále vajíčka, hl. mouka a strouhanka na trojobal.

Postup přípravy

Uděláme si omelety jak je kdo zvyklý. Na náplň si osmahneme cibulku (smažím jí na sádle z konzervy) a k ní pak vyklopíme plechovku masa a orestujeme (můžete ochutit i kapkou kečupu), když je maso prohřáté, tak ho zahustíme. Poprášíme moukou a zajijeme šlehačkou. Znovu prohřejeme. Plníme do omelet společně s tvrdým sýrem, zabalíme, obalíme v trojobalu a osmažíme. Příloha není nutná, ale hodí se brambory.

Dobře se balí jako psaníčko (ne tedy jako sladké omelety). Přehýbám dvě protilehlé strany k sobě a pak zbývající přehnu přes sebe a na dvou stranách spíchnu párátkem.

Balím takhle, aby náplň dobře držela tam, kde má.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petra Hrad 10. 8. 2009, 11:37
Ahojky,také dělám takovéto kroketky a přidávám třeba i lečo,houby,atd...,všichni je milujem a balíme jako klasicke palačinky,jen okraje schováme dovnitř.Drží dobře :-)
Delisa 12. 8. 2009, 22:44
@Petra Hrad Ahoj (hello), já musím dělat jen s masem, bo manžel je masovej, ale pro sebe bych mohla zkusit lečo nebo houby. Děkuji za inspiraci (L)
Hanka V. 12. 6. 2009, 7:47
Mňam to vypadá super, vepřovou konzervu milujeme, takže to určitě vyzkouším (Y) A díky za super nákres jak se má omeleta zabalit, to nemá chybu (clamp)
Delisa 12. 6. 2009, 8:13
@Hanka V. Díky Hani, tak pak dejte vědět, jak Vám chutnalo *-) P. S.: No, s tím nákresem nevím, jestli jsem to nepřehnala (smich)...no, ale fakt se to tak balí líp a třeba by někdo nevěděl, jak jsem to v popisu myslela. Nápln v tom drží a také se to takto složené lépe obaluje. Je to taková šikovná placička. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie