(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Hrušková buchta
Potřebné ingredience
1 hrnek ( do půli šťávu z kompotu a dolít mlékem )
1/2 hrnku oleje
1 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
prášek do pečiva
vanilkový cukr
Postup přípravy
Přísady dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedeny a necháme pořádně prohnětat.
Pak přidat nakrájené kousky hrušky. Můžeme použít kterýkoliv ovocný kompot.
Zapneme program PEČENÍ, barva STŘEDNÍ na 1 hodinu.
Po skončení programu zkontrolujeme špejlí, jestli se těsto nelepí.
Pokud ano, přidáme dalších 10 minut.
Pak přidat nakrájené kousky hrušky. Můžeme použít kterýkoliv ovocný kompot.
Zapneme program PEČENÍ, barva STŘEDNÍ na 1 hodinu.
Po skončení programu zkontrolujeme špejlí, jestli se těsto nelepí.
Pokud ano, přidáme dalších 10 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Atiza
(upraveno)
8. 5. 2008, 21:57
Buchta je super, jenom taková vychytávka. Pokud se dá hodně ovoce, buchta se rozpadá. Takže jsem vyzkoušela ( zatím já ), že stačí hrnek kompotového ovoce. ( Koupila jsem větší plechovku kompotu a buchta se rozpadala, nedržela při sobě. Jinak byla chuťově super )Také všem vřele doporučuji.
Atiza
(upraveno)
30. 4. 2008, 23:14
Tak jsem buchtu upekla s jahodami a anansem. Byla super, říkáme jí mokrá buchta. Byla hodně rychle snězená a chtěli ještě.Děkuji za recept. Určitě ho budu dále doporučovat.
lendulinkcha
(upraveno)
15. 4. 2008, 21:38
Výborná, odpoledne jsem ji upekla ke snídan a už jí kus chybí
kuricka
(upraveno)
10. 2. 2008, 19:35
Buchta už se peče v pekárně s jahodama a broskvema, mňam... jsem zvědavá na výsledek pak ještě připíšu !!!! Tak buchta je opravdu mňamka, všem vřele doporučuji !!!
kachena
(upraveno)
13. 1. 2008, 16:02
Zdravím....Vaše buchta se mi moc líbí...potřebuju poradit, prosím, jak mám péct v el. troubě ?na kolik stupňů a jak dlouho ? Díky Katka
kikiki68
(upraveno)
9. 2. 2008, 0:58
@kachena
Pani Katko. Omlouvam se za zpozdeni s odpovedi. V el. troube jsem ji drive pekla na 150 stupnu asi 15 az 20 minut. Upeceni kontroluji pichnutim spejle.
macek007
(upraveno)
13. 1. 2008, 15:57
Paní Lenko, dnes jsem pekla tuto buchtu a je super ´Měla jsem doma jen konzervu jahod a povedlo se. Jednoduché, nenáročné na suroviny a nádobí, prostě tak jak to mám nějraději
kikiki68
(upraveno)
9. 2. 2008, 0:59
@macek007
I já.............