Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

citronová buchta

0.0
citronová buchta

Potřebné ingredience

na 1 kg buchty je potřeba : 4 vejce,300 g cukru,špetka soli,120 g změklého másla,450 g hladké mouky,3,5 lžičky prášku do pečiva a 1-2 celé citrony-podle chuti jak kdo má rád kyselé

Postup přípravy

Tento recept je z orig. kuchařky od pekárny,ale nedá mě to a musím se o něj podělit, naprosto mě tato buchta nadchla.
Do formy si rozklepneme vejce,přidáme cukr a špetku soli.Dáme do pekárny a zapneme program nekynuté těsto. Tam se nám pěkně utře vejce s cukrem, necháme cca 5 min. hnětat,poté vypneme a přidáme další přísady v pořadí máslo,mouka,prášek do pečiva,šťáva z celého citronu a nakonec nastrouhanou kůru z tohoto citronu. Zapneme na program moučník na málo propečenou kůrku. Po zkončení programu zkusíme buchtu propíchnout špejlí,pokud se lepí přidáváme pomalu cca po 10 min. jen na pečení a opět píchneme . opakujeme do uplného upečení,poté vyjmeme a necháme trochu buchtu zchladnout ve formě a vyklopíme. Zaručuji vám naprosto nádhernou citronovou vůni a je skutečně vynikající .
Ještě dodávám že je možné těsto zředit trochou mléka ,buchta není pak tak hutná . A místo másla lze přidat olej .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MUCKA 4. 3. 2009, 11:36
Dobrý den Petro, Váši citronovou buchtu jsem vyzkoušela, je fakt (Y) (Y) (Y), děkuji za recept. Je jeden z našich oblíbených. Míša (clamp)
kebulka 4. 3. 2009, 18:30
@MUCKA to jsem moc ráda že chutnala (L) (L) (L)
Stepuska 16. 2. 2009, 18:54
Výborný recept, včera jsem dělala jako svou druhou sladkou buchtu v životě a dopadla naprosto skvělě, ani vyfotit jsem jí nestihla :) Mám tu nejobyčejnější domácí pekárnu, držela jsem se přesných pokynů v receptu a jsem nadšená, dost mi to připomíná babetu z dětství, Děkuji Petro za inspiraci (F)
kebulka 17. 2. 2009, 18:45
@Stepuska štěpánko,to jsem moc ráda že se povedla a chutnala vám, mě taky právě připomíná babetu,hned jak jsem ten recept viděla a zkusila ho tak jsem byla nadšená (Y) (L) (L)
Janness 15. 2. 2009, 18:19
Peťo DOMO 3970 a od začátku to trvá 2 hodiny a 50 minut :^) Jinak nad tím mlékem už sem přemýšlela taky,jen moji drobci jsou na něj alergický,tak je to pak trochu složitější...
kebulka 17. 2. 2009, 18:50
@Janness No tak mě jedině napadá s tím mlékem, aby to nebylo tak tuhé tak tam dát prostě míň mouky a třeba to naředit sodovkou,zárověň to i nakypří (L)
Vendelinek 15. 2. 2009, 12:32
dobry den petro, vcera jsem take vyzkousela vas recept. delala jsem 1/2 davku, protoze jsem se bala, ze cela by se nevesla. ale ted uz vim, ze asi vesla, protoze buchta moc nevybehla. testo jsem delala presne podle navodu, pekla jsem v pekarne na svetlozu kurku a upekla se krasne presne na cely cyklus peceni (60min.). buchta je dobra, ale na muj vkus trochu sucha. nezkousela jste nekdy misto masla dat olej? mozna, ze cela davka by nebyla tak tuha...priste zkusim celou davku. dekuji a chvalim vas za recept (Y)
kebulka 15. 2. 2009, 16:34
@Vendelinek Jen pro upřesnění-tento recept není můj,je z kuchařky od pekárny . Ale musela jsem se o něj podělit. :-)) Hani pekla jsem jí včera znovu a je pravda že mě spíš přišla hodně hutná a tužší a tak jsem tam přidala né olej,ale mléko aby byla trošku řidší a musím říct že je ještě lepší ,když není tak tuhá :-) (L) A ten olej vyzkouším příště (L)
Vendelinek 15. 2. 2009, 17:26
@kebulka ok, chtela jsem se ujistit, ze ta "tuhost" je spravna, ze sem buchtu nevysusila ja pecenim. kazdopadne uz jsem buchte prisla na chut (Y) (Y) (Y). detem jsem ji nakrajela na tenke platky, ktere jsem natrela nutelou a to byla dobrota (K) (K) (K). ja priste zkusim celou davku a o vysledek se s vami zase podelim :-) :-)
kebulka 17. 2. 2009, 19:18
@Vendelinek Hani tak to je fajn,napadlo mě to také potřít třeba marmeládou.Dnes mě říkala kolegině že jí také pekla a ještě na ní dala citronovou polevu a že to bylo vynikající,tak to také zkusím. Tak pak dejte vědět co a jak (L) (L) (L)
kebulka 17. 2. 2009, 18:53
@Vendelinek Hani tak to je fajn,napadlo mě to také potřít třeba marmeládou.Dnes mě říkala kolegině že jí také pekla a ještě na ní dala citronovou polevu a že to bylo vynikající,tak to také zkusím. Tak pak dejte vědět co a jak (L) (L) (L)
Janness 14. 2. 2009, 13:22
Peču ji v dortové formě.Ta moje pekárna je na sladký divná.A navíc v troubě ji mám za chvilku a pekárna mi dělá sladký tři hodiny... :-)
kebulka 15. 2. 2009, 16:37
@Janness fakt? Co máte za pekárnu? já to mám na 1,5 hod. od začátku hnětení *-)
Janness 14. 2. 2009, 13:18
Světlanko nakoukla sem k Vám a máte taky mrňousky dost krátce po sobě že?Jinak já upekla z celé dávky odpoledne a večer už nebyla... ;-) :-)
Janness 13. 2. 2009, 16:21
Peťo hned jak se vrátí manžel z obchodu s vejcema,tak se do ní taky pustím :-) A ty dva citrony taky zkusím.To o ní bude (hadka) :-)
Janness 13. 2. 2009, 16:17
Světlanko z poloviční dávky?A stačí vám to?Mohla bych to vyzkoušet,ale tím pádem bych musela upéct dvě,páč manžel jak by to zbystřil,tak by ji (zajic) a na mě a na děti by dělal akorát (tudledudle) Strašně mu totiž chutnala :-) (L)
kebulka 14. 2. 2009, 12:17
@Janness tak jí udělejte normálně z té dávky a dejte jí péct do trouby :-)
KLAKLA 14. 2. 2009, 12:44
@kebulka to jsem taky zkoušela. Jedině ji dát do jiné formy. Já jsem to pekla přímo v té formě z pekárny a bylo to ještě horší. Než se mi upekla uvnitř, byla nakonec čmouhlá i nahoře. Z té poloviční dávky je to tak na 1-2 dny pro nás.
kebulka 15. 2. 2009, 16:39
@KLAKLA aha tak to jo, no já jí teď dělala už po 3 a tentokrát jsem jí zkusila upéct v dortové formě,tím že nebyla tak vysoká byla uplně bombová |:o) (L)
Janness 13. 2. 2009, 10:03
přesně tak,pokaždé když peču v pekárně buchtu tak je nedopečená a a kraje jsou spálené 8o| Tak tam vždy jen zadělám těsto a pak peču v dortové formě :-) Měla doma velký úspěch,jen manžel by dal prý víc citronu ,on je přes to kyselejší ;-)
kebulka 13. 2. 2009, 12:25
@Janness já jsem také pro víc citronu, teď jsem zkoušela 2 a nemělo to chybu (L)
KLAKLA 13. 2. 2009, 12:13
@Janness Jančo já jsem zkusila udělat tu buchtu z poloviční dávky, a ten citrón jsem tam dala celý, a celou jsem ji pekla v pekárně, tak jak je to v receptu a povedla se, takže u mě je to jasný ;-), péct jen půlku, a asi 15 min před koncem pečení jsem ji mohla vypnout. (Y)
Janness 11. 2. 2009, 14:54
Peťo tak dopadla nad moje očekávání dobře a chutná výborně. :-) Je fakt super (Y)
kebulka 12. 2. 2009, 22:35
@Janness takže nakonec jste umýchala těsto v pekárně a pekla ho v troubě? je fajn že se vám povedla a jsem ráda že vám chutná (L)
Janness 11. 2. 2009, 12:40
Peťo tak sem dneska chtěla zkusit buchtu.Dala sem všechno do pekárny a nevím jak je to možný,ale byla z toho pěkná kejda,asi sem udělala,jak se znám,zase něco špatně. ;-) ;-) ;-) Nechala sem v pekárně zadělat jenom těsto a pak to přendala do dortový formy,páč mám s buchtama v pekárně ten samý problém co Světlanka.No ale teď se to peče tak uvidíme co z toho vznikne ;-)
KLAKLA 2. 2. 2009, 11:56
:-) mňaminy ta byla dobrá, taky mě úplně dostala |:o), ten citron v ní je úžasný (L) (L). Jen mám problém, že uprostřed se nedopekla a kraje byly už tmavé :-S, tak nevím, asi mám blbou pekárnu, dělá mi to u každého sladkého jídla. Chleba super, ale sladké moučníky přičmouhlé a vrch světlý.
kebulka 2. 2. 2009, 19:05
@KLAKLA Světlanko to jsem ráda že vám chutnal (Y). Ale s tím pečením vám neporadím,snad jen to dát uplně na nejnižší stupeň propečení a nebo jí šoupnout normálně do trouby (L) (L) (L)
KLAKLA 10. 2. 2009, 8:49
@kebulka Peťko tak jsem nad tím nakonec vyzrála ^o) ^o), zkusila jsem to z poloviční dávky, jen ten citron jsem dala celý a mám ji krásně upečenou, křupkavou, žádná spálenina, dělám ji teď 3x týdně ;-) ;-), je fakt suprová (L) (L)
kebulka 10. 2. 2009, 15:43
@KLAKLA Tak to je super Světlanko,já jí dělám taky často (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie