Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 62 návštěvníků)

Výborné jemné bramboráky

0.0
Výborné jemné bramboráky

Potřebné ingredience

800 g brambor, 2 vejce, 4 lžíce hladké mouky nebo 4 lžíce dětské krupičky (případně 4 lžíce kombinace hladké mouky a dětské krupičky), 3 stroužky česneku, sůl a pepř, 1–2 hrstky sušené majoránky, trocha oleje na smažení

Postup přípravy

1/ Brambory oloupat a nastrouhat do mísy. Zbavit se přebytečné vody.
2/ Přidat vejce, mouku (případně dětskou krupičku), propasírovaný česnek a majoránku. Opepřit a osolit podle chuti, promíchat.
3/ Na rozpálené pánvi opékat na troše oleje po obou stranách.

Pozn.: Nahrazení mouky dětskou krupičkou dodává bramborákům na křupavosti. Osobně mám ráda verzi čistě z dětské krupičky, ale to je velmi subjektivní záležitost, kterou je třeba si vyzkoušet. :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

katka-m 5. 1. 2015, 20:57
Výborne (Y)
CoolKids 8. 2. 2014, 19:08
Moc jsme si pochutnali. Díky za recept. (L) (L) (L)
jezek 5. 10. 2011, 19:55
Výborný, právě jsme je všechny snědli mňam (L) (L) (L)
horama 6. 10. 2011, 14:08
@jezek Takže byly výborné, ale bylo jich málo. ,-) Anebo právě akorát...
Bromovka 5. 4. 2011, 0:05
Hm, kdysi doma jsme je dělali s hrubou moukou, pak všichni kolem mně zase dělali s hladkou moukou - takže díky, brzičko budu mít příležitost vyzkoušet s krupičkou a už se těším, křupavé máme nejraději!!! |:o)
horama 5. 4. 2011, 15:09
@Bromovka Ta hrubá mouka určitě měla podobný efekt jako ta krupička. Tak ať vám s krupičkou chutnají. (pl)
lidare 3. 4. 2011, 22:28
(Y) (Y) (Y) :-) :-) :-)
horama 4. 4. 2011, 9:15
@lidare My je včera zrovna pekli, ale nemám jedinou fotku, protože jsme je stihli likvidovat průběžně, jak se sundavaly z pánve. ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie