Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Kremrole

0.0
Kremrole

Potřebné ingredience

TĚSTO:28dkg hladké mouky,28dkg Hery,2 žloutky,2 lžíce octa,5 lžic mléka SNÍH:na 1 bílek dáme 5dkg cukru krystal(takže asi 7 bílků počítejte na tuto dávku těsta) trubičky-formičky na kremrole

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto smícháme na vále(aspoň já to tak dělám).Necháme většinou do druhého dne v ledničce odpočinout zabalené třeba v potravinové fólii nebo alobalu aby těsto neoschlo.

Těsto rozdělíne na části,abychom jej mohli pohodlně vyválet na vále.Rádýlkem nakrájíme pruhy,které dle trubiček(formičky na kremrole) nakrátíme.Chce to,aby se pruhy alespoň 2x omotaly kolem trubičky.Dáme na plech vyložený pečícím papírem,já používám pečící fólii a jsem s ní moc spokojená.Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme dozlatova.Trochu zchladlé sundáme z trubiček.

Náplň:Ušleháme bílky s cukrem ve vodní lázni.To znamená,že ručním šlehačem šleháme do ztuhnutí bílkového sněhu.Voda se musí stále vařit.
Ihned plníme do sáčku se zdobící hubičkou a plníme kremrole.Nakonec zlehka pocukrujeme.
Dělám si je den dopředu,aby stačil sníh pěkne zavadnout.

Je to recept mojí maminky,je fakt super(i moje maminka ,-) .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Smajlik 23. 5. 2011, 20:02
Mohu se zeptat: 1/ jak se z těstem pracuje? Nelepí se? Musí se vyvalovat na folii, nebo normálně podmoučit. 2/ kolik kremrolí asi z této dávky je? 3/ jak chutnají?? jako lístkové, nebo jiné? Chtěla bych je vyzkoušet na manželovy kulatiny... kolik jich asi je z jedné dávky?? Bude nás tu hodně, tak abych věděla, z kolika dávek :-). Děkuju za odpovědi.
Kamis1 7. 6. 2011, 11:36
@Smajlik 1/ s těstem se pracuje dobře,pokud je vychlazené a vál pro jistotu trochu podmoučím.Pracovala jsem též i s čerstvým těstem,ale není to ono. 2/ z této dávky je cca kolem 40ks kremrolí,záleží jak silné těsto vyválíte 3/chuť je jako lístkové těsto(klasické kremrole,co dělají v cukrárnách,i když tyhle jsou lepší) (Y)
Údička 10. 4. 2011, 11:25
Děkuji za receptík. Určitě vyzkouším (zajic)
lidare 9. 4. 2011, 22:00
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie