Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Semifreddo podle Emanuele Ridi

0.0
Semifreddo podle Emanuele Ridi

Potřebné ingredience

500 ml smetany ke šlehání, 3 vejce, 150 g pískového cukru, malý panák brandy (já jsem nedávala), 2 krabičky lentilek a dále co máme rádi (např. rozinky, ořechy, čokoláda, mandle, kandované ovoce..)

Postup přípravy

Vejce a smetana musí mít stejnou teplotu. Žloutky smícháme s cukrem a brandy (kdo nedává, přilije trošičku smetany) a šleháme, dokud není ze směsi krém. Vyšleháme smetanu a smícháme s krémem (já jsem ještě vyšlehala společně metličkou, aby se to spojilo). Z bílků připravíme sníh a pomalu přidáme sníh do krému, aby zůstal nadýchaný. Vsypeme trochu lentilek a dalších dobrůtek a nalijeme do formy na chlebíček vyložené potravinářskou folií. Já jsem nalila do zapékací misky. Posypeme lentilkama, oříškama..a necháme zamrazit aspoň na 6 hodin. Je to úžasná osvěžující mňamka! :)
Na fotce před zmrazením..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Amynka 16. 4. 2011, 22:33
Dělám ho taky a taky jen s lentilkama, děti oříšky a nic dalšího nejí a je to výborná zmrzka. Jen dělám z poloviční dávky, protože jim to nalívám přímo do tvořítek na zmrzlinu, jsou nadšený, ,-)
MarinkaCu 17. 4. 2011, 8:36
@Amynka To je dobrý nápad, do těch tvořítek, taky příště zkusím (Y) Teď jsem dělala velkou dávku, protože to bylo i pro návštěvu :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie