Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Fotopostup na semifreda

0.0
Fotopostup na semifreda

Potřebné ingredience

Reliéfní silikonová podložka, kterou seženete v cukrářských potřebách a formy na semifreda

Postup přípravy

těsto č.1- 2 bílka a kolik váží bílka tolik cukru a poloh. mouky a Hery. Smíchat a přidat barvy jakou chcete, těsto natlačíte do podložky a zahladíte stěrkou.
těsto č. 2 vyšlehat 4 bílky s 2lž. cukru 1 vanilkový cukr a zbytek žloudků. Nakonec jemně vmíchat 3lž. hl. mouky s půl PDP. Těsto nalít na podložku a celé to opatrně dát do trouby upéct. Po vychladnutí podložku obrátit a těsto vyklopit. Nařezat na proužky a vystlat tím boky formiček na semifreda, ještě vyříznout dno za zbytků a naplnit semifreda čímkoliv, co máte rádi. Tvaroh, šlehačku, růžné krémy... ovoce a po ztuhnutí vyklopit z formičky a nazdobit dle své fantazie. Pište dotazy, pokud něčemu nerozumíte.

podložku vystříkat olejem

nanést těsto č.1

rozetřít stěrkou do podložky a zahladit

Z alobalu jsem si udělala mantinel na stranu, kde jsem podložku roztříhla, protože se prodává moc velká a nevešla by se mě do trouby. Druhou půlku jsem prodala známé.

Nalít těsto č. 2 a celé upéct.

Po vychladnutí podložku převrátit a oddělat.

Nakrájet na proužky... krásně je to tam naznačené, takže řádné pravítko nepotřebujete.

Uříznout potřebnou velikost semifredové formičky a vložit dovnitř .

Ze zbytků vyříznout dno.

Zde už záleží na vaší fantazii čím si to naplníte. Já jsem dala šlehačku a kousky jahod.

Šlehačku nahoře zahladit stěrkou. Dát aspoň na 1hodinu ztuhnout do lednice.

Vytlačit tlačkou z formičky.

Nazdobit jakýmkoliv ovocem, krémem, čokoládou.... ovoce postříkám želatinou ve spreji, aby neosychalo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

adametz 28. 1. 2014, 12:06
(Y) (Y)
Ledura 4. 3. 2012, 20:30
(Y) (Y) (Y)
heduš 1 17. 4. 2011, 19:01
Super. tuto podložku mám taky. teď už vím jak ji použít. Jen se chci zeptat, zda podložku musím vystříkat olejem. Ten olej ve spreji nemám.díky
pelda77 17. 4. 2011, 20:14
@heduš 1 myslím, že štětcem a olejem by to taky šlo, ale sprejem je to jednodušší. (Y)
Bakulča 16. 4. 2011, 21:25
(clamp) úžasný postup.a krásné zákusečky,mňaminy... (clamp) (clamp)
hrusticka84 16. 4. 2011, 20:30
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) už jen za to jakou jste si dala práci s fotopostupem (F) (F) (F) taky by mě zajímalo kolik stojí ta ozdobná podložka *-) tuhle jsem tu vyděla tímto způsobem vylepšený rolády |:o) |:o) |:o) |:o),,,,takže využití by pro to bylo (C)
pelda77 16. 4. 2011, 20:53
@hrusticka84 Díky, dole jsem napsala více. (F) (F) (F) (F)
marcelau 16. 4. 2011, 19:57
nádherný postup (F)
pelda77 16. 4. 2011, 19:44
Ahoj, těsta jsou 2 druhy. V postupu jsou napsané. To první je tužší a to druhé teče. Máji ji u Malátků, Fialy a já ji mám z Gostolu. Stojí asi 1200Kč ale stejně ji musíš rozpůlit, protože je moc velká a nevleze se do trouby a když tu druhou půlku prodáš , tak to vychází kolem 600Kč. (F) (F) (F) (F) (F)
ssonda 16. 4. 2011, 19:40
Romi,úúúúúžasné. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)Kolik podložka stojí?Je od Malátků nebo ji má i Fiala?A to první těsto je stejné jako druhé-jen obarvené? Promiň ,-) Ale jsem hrozně zvědavá. Soňa. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie