Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Laskonky

0.0
Laskonky

Potřebné ingredience

?

Postup přípravy

Včera jsem dělala laskonky, ale nějak to není ono, byly tam tři bílky, cukr, lískové oříšky, citrónová šťáva a docela dost strouhanky: Už při zpracovávání se mi to moc nezdálo a mé vnitřní tušení nezklamalo, jsou z toho takové docela tuhé placky a jsou docela cítit tou strouhankou a po oříšcích ani vidu ani slechu. Malému teda moc chutnají ale já jsem z nich docela zklamaná, nemáte někdo dobrý a osvědčený recept na laskonky ?
Děkuji moc předem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucka2578 6. 10. 2008, 15:30
Dobrý den Hanko, já dělám tyhle a povedly se hned napoprvé.Recept mám od naší známé cukrářky.Hodně zdaru a pěkný den (F) Ingredience: 3 bílky, 160 g cukru krupice, 80 g mletého cukru, 110 g kokosu nebo namletých ořechů Postup přípravy: Bílky s cukrem krupice ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme cukr moučka a kokos (ořechy). Na plech si dáme pečící papír a na něj pak tvoříme lžičkou laskonky. Je lepší, pokud máte formičku na laskonky a nebo nějakou nižšší oválnou formičku. Tu položíte na pečící papír, do ní lžičkou dáte menší porci hmoty a pravítkem můžete uhladit. Formičku pak nadzvednete a pokračujete dál, až zaplníte celý plech. Tvar pěkně drží a laskonky jsou jedna jako druhá. Je lepší dělat nižšší laskonky než zbytečně vysoké, ty by se pak pekly dlouho. Troubu si předehřejeme na 100-110 °C, a sušíme asi hodinu. Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit. Recept mám vyzkoušený a je opravdu super. Peču v horkovzdušné troubě hned 3 plechy naráz.
krisvystrc 2. 12. 2009, 14:32
@Lucka2578 dobry dne, mam dotaz, tu troubu jen predhrejete a pak vypnete?? chci delat laskonky ale mam s toho strach... nebo pir te tepltoe 100_ 110 je susite hodinu?? prosim o radu :-) dekuji
wictorie 6. 10. 2008, 15:09
Hani, jukněte ke mě. Dělala jsem je o víkendu a jsou mňamka. Monča
korivana 10. 12. 2007, 21:54
Pěkný den Hanko, tak já dělám laskonky takto: 250g krupicového cukru, 140g mletého kokosu, 110g bílků (asi 3 - 4 bílky), 63g moučkového cukru, 0,7dl vody... V mixéru (nebo šlehačem) vyšlehám bílky s třetinou cukru do pěny. Zbylé dvě třetiny krupicového cukru svařím s vodou na mírném plameni na hustý rozvar, takzvaně na nit (kapka vložená mezi dva prsty se musí táhnout jako nit) Cukerný rozvar naliji tenkým praménkem do vyšlehaných bílků za stálého šlehání při nízkých otáčkách a dále šlehám, dokud směs nevychladne. Na závěr do vychladlé směsi vařečkou zlehka vmíchám prosátý moučkový cukr smíchaný s kokosem.Připravenou hmotu nastříkám pomocí cukrářského sáčku do tvaru koleček nebo oválků na plech vyložený papírem na pečení. Vložím do trouby a peču při 120°C asi 30minut, pak zmírním teplotu na 90°C a suším ještě tak 2 hodiny...... Vypadá to složitě, ale není... recept mám z časopisu Vlasta delikatesy a dělala jsem ho už mnohokrát... Tak hodně štěstí při pečení.... (Y)
delfin 10. 12. 2007, 18:17
Maminky šikulky moc děkuji, ten můj recept je fakt úplně jiný. Už se těším až to vyzkouším, jen si musím ještě vybrat. Mějte se a mooc díky |:o) |:o) (L)
GORBY 10. 12. 2007, 17:03
NENÍ TO MŮJ RECEPT, POSLALA MI HO Michaela Friedrichová (Michela) ID 24586, DOUFÁM, ŽE BY JÍ NEVADILO, ŽE HO POSÍLÁM DÁL. recept na Laskonky:12 dkg bílků 24 dkg cukru krupice 7 dkg cukru moučka 15 dkg kokosu(ořechů,mańdlí) Postup:Vyšleháme vychlazené bílky s 1/3 cukru krupice a špetkou soli do pevného sněhu.Pak dáme do horké vodní lázně,šleháme a postupně přidáváme zbylý cukr krupice.Až je hmota hodně tuhá asi po 10-15 minutách,tak sundáme z lázně a pořát šleháme do vychladnutí,aby to nepálelo na dotyk.Potom přidáme prosátý cukr moučka a např.kokos.Pak si dáme na plech papír,který potřeme tukem-ztuženým(ne!hera,máslo atd.).Na to položíme šablonu,což je takový 0,5 cm gumový plát s otvorama ve tvaru laskonek.Na šablonu dáme hmotu,kterou rozetřeme kartou nebo nožem přes celou plochu a přebytek hmoty stáhneme.Pak opatrně šablonu sundáme a zároveň přidržujeme papír.Dobré je jednotlivé otvory vymastit taky tím tukem.Já si tuk rozehřeju a pak papír i ty otvory vytřu štětcem.Někdy mi stačilo ty jednotlivé otvory objet prstem (když už je šablona na papíře)a nelepilo se to.Abych se nemusela zdržovat mytím šablony.Pokud budete používat roztopený tuk,tak si papíry natřete dopředu.Tuk musí zatuhnout,jinak se na ten papír laskonka nepřilŽ˙w1epí.Pak dáme do vyhřáté trouby na 130-150 st. a až laskonky nabydou a nahoře se udělá krusta,tak stlumit na 100 st.,pootevřít troubu(ne celou) a pomaličku sušit.Trvá to docela dlouho.Já mezi troubu a dvířka trouby dávám korek od vína nebo utěrku,ale pozor na požár.Dostatečně vysušené jsou,když jdou dobře odlepit a jsou suché jak shora,tak zespod.Musí na poklepání prstem slyšet,že jsou suché.Sušení bych typla tak na 30 až 45 minut.Ale to je fakt jen odhad.Popsala jsem to,jak nejlíp dovedu.Doufám,že mě neproklejete.Míša Šablona vypadá takto,ale šikovný manžel určitě něco podobného vyrobí. http://www.shop.csgostol.cz/detail.html?id=31.51112
analeh 10. 12. 2007, 17:08

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie