Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 39 návštěvníků)

Kávové slzičky, nejoblíbenější cukroví naší Barči

0.0
Kávové slzičky, nejoblíbenější cukroví naší Barči

Potřebné ingredience

140g hladké mouky, 120g cukru moučka, 120g mletých oříšků, 1 lžička mleté kávy, 70g tuku, 1 vejce Krém: 150g másla, 100g cukru moučka, 1 lžička rozpustné kávy, 1 lžička škrobové moučky, 150ml mléka, 1 lžička rumu Poleva: 50g bílé a 50g tmavé čokolády, 1 lžička mleté kávy

Postup přípravy

Cukr, mouku, oříšky a lžičku mleté kávy nasypeme do mísy, přidáme změklý tuk a vejce a zpracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme do lednice odpočinout. Pak vyválíme tenký plát, vykrajujeme slzičky nebo jakýkoli jiný tvar a upečeme při 160°C 5-6 min. Po upečení skládáme hned na rovnou desku aby se nezkroutily. Cukroví ztvrdne, ale po naplnění krémem krásně zvláční. Krém:Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme lžičku rumu, kávu, škrobovou moučku a všechno promícháme. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a pak necháme vystydnout. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně do něj zašleháme vychladlý krém. Poleva: Ve vodní lázni rozpustíme odděleně čokolády, potřeme slzičky tmavou a do ní dáme kapku bílé a špejlí roztáhneme a nebo naopak nejdřív světlou čokoládou potřeme a tmavou pak mramorujeme.Tohle je jedno z našich nej cukrovíček:-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

karion 14. 12. 2016, 13:05
(Y) tak jsem vyzkoušela a dcerce chutnalo hned těsto (Y) (Y) (Y) upečeno mám ještě naplnit a nazdobit tak uvidíme jak bude chutnat (banky) (banky) (banky) i tak dávám do oblíbených (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie