(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Těsto na dort + mramorový korpus
Potřebné ingredience
6 vajec (žloutky + bílky) 1 vanilkový cukr 1 kypřící prášek 125 g cukr moučka + 75 g cukr moučka 125 g hrubé mouky 75 g solamylu 2 polévkové lžíce horké vody nebo pomerančový džus
Postup přípravy
Toto těsto je úžasně nadýcháné... Ale musí se vystihnout ten pravý okamžik vyndání, když by vám zůstal o trochu déle v troubě, je též výborný, jen maličko zhutní.
1. Bílky vyšleháme se špetkou soli a 75 g moučkového cukru
2. Žloutky vyšleháme do pěny se 125 g moučkového cukru, vanilkovým cukrem a 2 PL vody nebo pomer. džusu.
3. Vmícháme do žloutkové pěny opatrně vyšlehané bílky.
4. Přidáme do vaječně směsy prosátou hrubou mouku, solamyl a kypřící prášek.
5. Dáme péci do předehřáté trouby na 200 stupňů, po 10 min. stáhneme troubu na 180 - 150 stupňů a pomalu dopékáme.
TIP! Korpus déjte péci na spodní díl trouby, aby se vám vršek nespálil.
V PŘÍPADĚ, ŽE CHCETE MÍT KORPUS MRAMOROVÝ, přidejte do 1/3 těsta kakao a střídavě dávejte lžící stále na střed dortové formy:
1 lžíce hnědého těsta
2 lžíce bílého těsta
1 lžíce hnědého těsta
2 lžíce bílého těsta
a tak pořád dokola, dokud nění forma naplněná. Pak by měl dort po upečení vypadat podobně jako je na fotce dort pařez.
Musíte však vrchní část dortu pár milimetrů seříznout, aby letokruhy vystoupily.
1. Bílky vyšleháme se špetkou soli a 75 g moučkového cukru
2. Žloutky vyšleháme do pěny se 125 g moučkového cukru, vanilkovým cukrem a 2 PL vody nebo pomer. džusu.
3. Vmícháme do žloutkové pěny opatrně vyšlehané bílky.
4. Přidáme do vaječně směsy prosátou hrubou mouku, solamyl a kypřící prášek.
5. Dáme péci do předehřáté trouby na 200 stupňů, po 10 min. stáhneme troubu na 180 - 150 stupňů a pomalu dopékáme.
TIP! Korpus déjte péci na spodní díl trouby, aby se vám vršek nespálil.
V PŘÍPADĚ, ŽE CHCETE MÍT KORPUS MRAMOROVÝ, přidejte do 1/3 těsta kakao a střídavě dávejte lžící stále na střed dortové formy:
1 lžíce hnědého těsta
2 lžíce bílého těsta
1 lžíce hnědého těsta
2 lžíce bílého těsta
a tak pořád dokola, dokud nění forma naplněná. Pak by měl dort po upečení vypadat podobně jako je na fotce dort pařez.
Musíte však vrchní část dortu pár milimetrů seříznout, aby letokruhy vystoupily.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé