Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Tofu s omáčkou a rýží

0.0
Tofu s omáčkou a rýží

Potřebné ingredience

1 tofu natural, kvalitní olivový olej, 2 cibule, 1 porek, 2 mrkve, rýže natural,
na omáčku: 200 ml vody, 2 lžíce Tamari omáčky, 2 lžíce rýžového sirupu, 2 lžíce maizeny, 2 lžíce jablečného octa

Postup přípravy

cibulku nakrájíma na měsíčky, dáme orestovat na oleji. Přidáme tofu nakrájené na nudličky, porek, jehož bílou část jsme nakrájeli na kolečka a zelenou na šikmé nudličky ( kolečka vkládáme těsně před koncem spolu s mrkví).
Zalijeme omáčkou a ještě vaříme cca 10 minut. Solíme do cibulového základu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

veronique1980 30. 8. 2008, 12:46
Dobrý den, právě jsem dojedla zdravou mňamku, zkouším a začínám se stravovat podle své krevní skupiny a tento receptík je přesně to, co "áčko" může. Díky za tip, moc jsem si pochutnala
zelvicka1 21. 2. 2008, 9:04
Soni, prosím vás, je rýžový sirup totéž co rýžový slad? Děkuji Lenka
sonka 23. 2. 2008, 20:34
@zelvicka1 Leni, to nevím . . . *-)já kupuji jen sirupy
zelvicka1 28. 2. 2008, 11:19
@sonka aha, protože u nás ve zdravé výživě zase mají jen slad. Mrknu na web, děkuji Lenka
Makitka 14. 12. 2007, 22:24
Dobrý večer Soni, no taky Vás mooooc chválím, recept vypadá hádherně, taky vyzkouším (Y), já se totiž i tak stravuji jen rostlinná strava a zřejmě bych do Vaší restaurace chodila často, taky mi u nás taková zdravá restaurace moc chybí. Tak jen tak dál s takovýma dobrotkama |:o) (F)Maki...
sonka 14. 12. 2007, 22:54
@Makitka Dobrý večer Maki, to jsem ráda, že nás co nejíme zvířátka přibývá. Škoda, že to maso v super- hyper marketech a u řezníka nemá ty vyděšené oči kraviček, telátek, prasátek . . . jako při jejich porážce. :'( Lidé by konečně začali přemýšlet o tom co jedí. NAvíc tělo se musí s tou špatnou energiií z masa také vypořádat a pak je člověk z takové stravy více unavený . 8-| Mějte se hezky. (L)
cucoriedka 14. 12. 2007, 21:48
Sono, vy byste si mohla otevrit supr restauraci (C) (pl) a ja bych tam rada chodila (jidlo) mnam mnam (Y) (clamp) Hned bych tento recept vyzkousela, ale nemam doma tamari a ryzovy sirup-nevim jak bych je jeste jinak vyuzila (Z) Ale kdyz je nekde potkam , koupim a vyzkousim (hello) (flower)
sonka 14. 12. 2007, 22:03
@cucoriedka Paní Míšo, já bych si klidně takovou restauraci otevřela, ale myslim, že bych se tady na maloměstě neuživila. *-) Tamari si určitě kupte, prodává se i malé balení, chutná skoro úplně stejně jako sojová omáčka, akorát s tím rozdílem, že je moc zdravá. :-) Já Tamari dávám do všeho co má nevýraznou chuť. Tamari je dobré dávat až nakonec, jelikož obsahuje tělu prospěšné látky, které vznikají právě při výrobě omáčky a dlouhým vařením se ničí. Místo rýžového sirupu můžete dát obyč. cukr. Výhoda rýžového sirupu je ta, že to jsou tzv. pomalé cukry a ty se vstřebávájí do krve pomalu. Nezatěžují slinivku ani jiné orgány ( narozdíl od sacharozy). Hezký večer. (pernicek)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie