Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

DOMACA BRYNDZA

0.0
DOMACA BRYNDZA

Potřebné ingredience

Ovči syr,soľ

Postup přípravy

Vybehnite niekam na salaš,kupte poriadny kus syra( my sme mali 5 kg),syr treba zabalit do vlhkej slanej gazy alebo utierky a na niečo zavesit aby z neho mohla odtekat štava.Kazdy den gazu namačame do slanej vody aby syr nezoschol.Takto ho nechame pri izbovej teplote asi 3-4 dni vykysnut.Ked je uz spravne dierkavy,tak ho pomelieme na masovom mlynčeku alebo v robote najemno,posolime podla chuti,premiešame,pobalime a dame zamrazit.Teraz je syr najlepši a bryndza z neho sa neda porovnat s kupenou,aspon celej našej rodine chuti viac ako z obchodu a ešte vyjde aj lacnejšie...

Takto asi ma vyzerat vyzrety syr...

Nakrajany...

Pomlety...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jentl 29. 4. 2009, 19:52
(smich) Mňam, taky bych si dala, vypadá to moc dobře, jen ta salaš jaksi v nedohlednu... :'(
Egreska 29. 4. 2009, 18:14
Tak si urobte vylet na ten naš liptovsky... (H)
nula 29. 4. 2009, 18:11
Mňam mňam, jen tu salaš bych tu marně hledala *-) :-D (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie