(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
DOMACA BRYNDZA
Potřebné ingredience
Ovči syr,soľ
Postup přípravy
Vybehnite niekam na salaš,kupte poriadny kus syra( my sme mali 5 kg),syr treba zabalit do vlhkej slanej gazy alebo utierky a na niečo zavesit aby z neho mohla odtekat štava.Kazdy den gazu namačame do slanej vody aby syr nezoschol.Takto ho nechame pri izbovej teplote asi 3-4 dni vykysnut.Ked je uz spravne dierkavy,tak ho pomelieme na masovom mlynčeku alebo v robote najemno,posolime podla chuti,premiešame,pobalime a dame zamrazit.Teraz je syr najlepši a bryndza z neho sa neda porovnat s kupenou,aspon celej našej rodine chuti viac ako z obchodu a ešte vyjde aj lacnejšie...
Takto asi ma vyzerat vyzrety syr...
Nakrajany...
Pomlety...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jentl
(upraveno)
29. 4. 2009, 19:52
Mňam, taky bych si dala, vypadá to moc dobře, jen ta salaš jaksi v nedohlednu...
Egreska
(upraveno)
29. 4. 2009, 18:14
Tak si urobte vylet na ten naš liptovsky...
nula
(upraveno)
29. 4. 2009, 18:11
Mňam mňam, jen tu salaš bych tu marně hledala