Zobrazit přihlášovací formulář

Slepovaná ořechová srdíčka se žloutkovou polevou

0.0
Slepovaná ořechová srdíčka se žloutkovou polevou

Potřebné ingredience

Těsto:150g hladké mouky, 1 žloutek, 120g másla, 50g moučkového cukru, 50g strouhaných ořechů, strouhaná,citrónová kůra, vanilkkový cukr
Krém:
100g másla, 100g moučkového cukru, 100g strouhaných ořechů, 1 lžíce džemu
Poleva:
35g moučkového cukru, 1 žloutek

Postup přípravy

POSTUP:
Mouku prosejeme na vál spolu s moučkovým cukrem, přidáme nasekané máslo, strouhané ořechy, citrónovou kůru, vanilkový cukr a žloutek a
vypracujeme těsto,
které na pomoučeném vále vyválíme na sílu cca 3-4mm a vykrajujeme srdíčka.
Vykrájená srdíčka položíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě.
Upečená srdíčka necháme vychladnout na rovné povrchu, aby se nezkroutila.
Krém: Máslo utřeme s cukrem, přidáme ořechy, džem a smícháme.

Pozn. Džem může být v podstatě jakýkoliv, rybízový, jahodový, meruňkový,...
Krémem slepujeme vždy dvě srdíčka k sobě.
Žloutková poleva:
Prosetý cukr třeme se žloutkem tak dlouho, až poleva dostane správně roztíratelnou konzistenci.

Pozn.: Zdá-li se nám poleva příliš tekutá, tak můžeme ještě přidat cukr. Neměla by téct.
Polevu roztíráme na slepená srdíčka a dozdobíme např. půlkou ořechu, nebo sekanými ořechy, příp. dekorační barevnou rýží.
Uchováváme v chladu.
.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie