Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 113 návštěvníků)

karamelové oplatky nepečené...

0.0
karamelové oplatky nepečené...

Potřebné ingredience

300g cukru krystal, 1x hera, 50g ztuženého tuku, 1x kondenzované mléko slazené- Salko, 250g sekaných lískových oříšků (může se to smíchat i s vlašským, nebo kdo má rád, může si přidat kandované ovoce) dortové oplatky

Postup přípravy

. Nejdřív uděláme karamel - rozpustíme za stálého míchání na mírném ohni v hrnci krystal. cukr, pak postupně dáváme heru a tuk, nalijeme salko a až je všechno rozpuštěné přidáme oříšky, mícháme a vaříme do zhoustnutí ...má to být trošku řidší, ale opravdu jen trochu, aby se to to dobře roztíralo. Pak ihned natíráme na oplatek a přikryjeme opět dalším oplatkem a zatížíme. Oplatky si dávám na plech, pak to přikryju utěrkou a zatížím třeba knížkama. Necháme pořádně ztuhnou, nejlépe 24h.a krájíme na kostičky.

dortové oplatky a nasekané oříšky

takhle to vypadá po uvaření...

a takhle na oplatku, nadávat moc ke krajům aby to pak po přikrytí a zatížení nevyteklo...

tak aspon malá fotka pro představu

****

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlr.Buckova 7. 12. 2010, 10:07
Aha, tohle vypadá dobře, jenom zase ty oříšky, nešlo by něco jiného, nebo uplně vynechat? Ale to by asi nebylo ono že? :-|
Krůžička 6. 12. 2012, 17:07
@Vlr.Buckova Možná byste mohla zkusit burizony
agar 8. 12. 2010, 11:13
@Vlr.Buckova hm... to asi né, ale možná dát jenom kandované ovoce a velké rozinky *-) *-)
Vlr.Buckova 8. 12. 2010, 11:56
@agar Bohužerl jeden z našich kluků ani to ovoce nemůže, je to na pytel....ale tak mi si to smanželem někdy uděláme tajnějen pro sebe :-)
babicka4 18. 11. 2010, 16:10
Místo Hery a tuku dávám jen máslo a dávám více druhů oříšku,dejte i pražené sezamové semínko.Prokládám více vrstev,je to skvělé.
Pekyska 17. 11. 2010, 8:44
To vypadá dobře, vyzkouším ^o)
simbala 16. 11. 2010, 21:49
*-) *-) *-) *-) Vypadá to dobře,asi to fakt zkusím (Y)
jaku 16. 11. 2010, 21:51
@simbala Tleskej ! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jaku 15. 11. 2010, 15:48
Když už tleskám.... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) ,-)
agar 16. 11. 2010, 17:47
@jaku :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D ses rozjela
Lenpod 8. 11. 2010, 12:39
Moni, je potřeba mít široký hrnec na rozpouštění toho cukru? Zkoušela jsem recept a cukr mi udělal tvrdé hrudky, které prostě nešly rozmačkat - jedině pak vybrat z karamelové hmoty a cucat jako bonbóny :-)
agar 9. 11. 2010, 8:04
@Lenpod nemám široký hrnec ,-) ,-) ,-) hrudkuje se to v případě moc vysoké teploty. Já to dám na úúúúplně nejmenší plamen a nechávám rozpouštět fakt pomaličku a opatrně a hned pak tam dám tuk.
simbala 16. 11. 2010, 21:48
@agar nemám plamen,mám na sklokeramické plotně založit menší vatru????? *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-)
agar 17. 11. 2010, 9:39
@simbala hodit vatru na plovoučkách? :^) :^) :^) (smich)
moj 3. 11. 2010, 1:01
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat. Dělala jsem tento recept již několikrát, akorát kromě hery a 100% tuku mám v receptu máslo. Podařil se mi snad jen jednou. Vždy při rozpuštění cukru a přidání tuku se mi karamel srazí, a když ho chci rozmíchat začně se mi tuk škvařit a nespojí se s cukrem, zůstanou hrudk, které nemůžu rozmíchat.Nevíte prosím, kde dělám chybu. Moc děkuji Iveta
agar 8. 11. 2010, 7:36
@moj tak možná tím máslem.... já ho tam nikdy nedávám. Zkuste ho vynechat a raději přidat třeba trošku tuku navíc.
sarsulka 15. 12. 2009, 9:07
Moni jak dlouho se top rosím vás vaří?
agar 15. 12. 2009, 12:53
@sarsulka Šárko to je rychlovka ...to poznáte sama až vám to budu houstnout, jinak je to asi něco málo přes pět minut. Hlavně to musí být fofr, aby se vám to nespálilo (L)
agar 11. 12. 2009, 11:33
tak .... už je tam i malá fotka, jak to má vypadat (smich) (smich)
onasi 10. 12. 2009, 23:41
Dobrý den, paní Moniko, ještě stále to máte pod těma knížkama? Už to budou skoro dva roky.....
agar 11. 12. 2009, 11:03
@onasi už dávno né..... já jsem to tenkrát nestihla a letos ani nevím jestli to budu dělat *-) *-) *-) pokud potřebujete návod, jak připlácnout oplatek , tak vám to můžu namalovat a podrobně popsat do mailu :-p :-p
Pekyska 17. 11. 2010, 8:44
@agar Co to je? ,-) ,-) ,-) Nemyslím ten recept, ale to s tou knížkou (smich)
agar 17. 11. 2010, 9:41
@Pekyska já jsem neměla fotky hotového výrobku , páč jsem to měla pod knížkama aby to zatuhlo a pak jsem na to zapoměla ,-) no a ta hodná mamička mi to pak chtěla dát sežrat, jako pomstu za jeden komentář v receptech (smich) (smich) (smich) (smich)
Pekyska 18. 11. 2010, 12:50
@agar Cos to napsala tak ošklivého a nepřejícího? (smich) Taky jsem tu někde viděla recepty, jako vím že to sem nepatří, brzy to smažu a je tři roky starej ,-) zapomenout se dá, no ,-)
xanavi 8. 12. 2009, 10:25
taky se mi sbíhají sliny,skočím koupit oplatky a pustím se do toho.Ivana (clamp) (clamp)
marpla 8. 12. 2009, 9:37
Mám dotaz není to moc sladké ? Co kdybych dala slako bez cukru co myslíte? (banky) (banky)
agar 8. 12. 2009, 10:22
@marpla je to hodně sladké ;-) ;-) ;-) jako každý karamel ... to salko bez cukru jsem nikdy nezkoušela *-) *-) takže výsledek vám nezaručím (jidlo) (L)
Jorix 11. 12. 2008, 1:45
Ahoooj (F) Sbíhaly se mi sliny, už jen jak jsem to tu četla, tak jsem to vyzkoušela - teď mi to leží pod knížkama (H) ;-) Už se nemůžu dočkat, až ochutnám, při vaření to krásně vonělo (flower) (jidlo)
agar 11. 12. 2008, 23:24
@Jorix já to budu dělat až příští týden...mít je ted ve špajzu :^) :^) :^) tak bych je stejně musela dělat znova (jezisek) ;-) ;-) ;-) ;-) (L)
mohos 23. 11. 2008, 20:24
Agar, mohu mít trapný dotaz :-$!? Kde se kupují ty dortové oplatky!? Kdekoliv v marketu!? A jak vypadá obal!?
agar 25. 11. 2008, 19:41
@mohos Jéééééžiši Moni, já jsem tady dlouho nebyla ;-) ale oplatky jsou u nás normálně v Albertě nebo v Lídlu a určo je poznáš, je to průhledné a mají to někde u pečiva (L) (L) (L) (L)
Navis 17. 12. 2007, 17:47
No zítra koupím oplatky a valím na to (Y) (Y)Miluji je tak je jasné že nikoho k tomu nepustím ;-)
irena49 16. 12. 2007, 13:55
Dobrý den Moniko měla bych dotaz.Celou to množství nalijete na jednu oplátku nebo z této dávky uděláte těch oplatek víc.Když víc tak kolik asi. Irena
agar 16. 12. 2007, 16:09
@irena49 .iRENKO, TAK VĚTŠINOU TO VÝJDE TAK NA TŘI OPLATKY .. (jezisek) (L)
klarina 16. 12. 2007, 8:18
Dobrý den Moniko, tak jsem si minule říkala, že tenhle recept tady ještě nikdo nedal , že ho sem musím napsat. Tak už to dělat nebudu,ale já ho znám velice dobře, každé vánoce ho dělám ze dvou dávek a je hned pryč. Proto vám ho chci moc a moc pochválit, je opravdu vyníkají ani žádné karamelové bonbóny z obchodu se mu nevyrovnají |:o) |:o) |:o). Je to sice pořádná kalorická bomba, ale které cukroví není. Takže maminky opravdu vyzkoušejte, neprohloupíte. Je to velice rychlé a mňamózní... :-) :-) :-). Ještě se chci zeptat kde jste přišla k těm kulatým oplatkům, já vždy seženu jen hranaté?? Přeji krásné svátky (banky) (banky) (banky) (andel) (andel) (andel) Klára
agar 16. 12. 2007, 9:29
@klarina Klárko, máte pravdu :-) je to opravdu moc dobré, většinu toho sním tajně ještě před vánocema ;-) ;-) ;-) ty kulaté oplatky kupujeme v Albertě, já zase nemůžu nikde sehnat ty hranaté +o( přeji krásné vánoce a at se to všem povede.. (L) (banky) (andel) (banky) (andel) (banky) (andel)
Suša 17. 12. 2007, 17:26
@agar Monušenko děkuji za recept (flower) jsi jako vždy moje zlatíčko. (L) (smich)Renáta

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie