(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
DUKÁTKY - minilaskonky bez pečení
Potřebné ingredience
1 vejce, cukr moučkaKrém:10dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 15dkg cukru moučky, velká lžíce kakaa.
Postup přípravy
Vejce šleháme ručním šlehačem a přidáváme cukr tak dlouho, dokud hmota nemá konzistenci jako hustý med. Cukr musí být úplně rozpuštěný, neměl by být cítit na jazyku. Na plech vyložený pečícím papírem děláme kávovou lžičkou placičky. Necháme uschnout - nejlépe přes noc, ráno budou hotové. Kdo chce urychlit nebo se bojí salmonely, může sušit v troubě - na nejmírnější možné teplotě.
Na krém rozpustíme tuk a vmícháme ostatní přísady. Nešleháme, jen necháme trochu vychladnout a hned slepujeme.
Nakonec ještě můžeme pocíkat polevou a uložíme do chladu.
Na krém rozpustíme tuk a vmícháme ostatní přísady. Nešleháme, jen necháme trochu vychladnout a hned slepujeme.
Nakonec ještě můžeme pocíkat polevou a uložíme do chladu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
stranpa
(upraveno)
18. 12. 2007, 11:23
to vypadáá krááásneee jen by mne zajímalo množství toho cukru
alimama
(upraveno)
18. 12. 2007, 15:27
@stranpa
Tipovala bych tak 20dkg - ale záleží to na velikosti vajíčka V podstatě je to jako poleva - jde to udělat taky jen z bílků, nebo jen ze žloutků - co Vám zrovna zbyde..
stranpa
(upraveno)
18. 12. 2007, 16:07
@alimama
Děkujůůůů už šlehám a šlehám,zatím to vypadá héézky jen mám strach aby se mi to na plechu pak všechno neslilo a já to pak neporcovala nožem
alimama
(upraveno)
18. 12. 2007, 16:16
@stranpa
Velké mezery.. a nezapomeňte na ten papír - z plechu to nedostanete!!! A taky nenaporcujete - než to zase natáhne vlhkost z krému, je to tvrdé a křupavé!!! Tak ať se povede..
stranpa
(upraveno)
18. 12. 2007, 16:20
@alimama
Teda..tak jdu na to...bojím bojím