Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

bábovka Běta

0.0
bábovka Běta

Potřebné ingredience

6 vajec,250gr pískového cukru,1dcl oleje, 1dcl vody, 250gr polohrubé mouky, 1vanilkový pudink,lžíce kakaa,2 lžíce rumu, citronová kůra, 1/2 prášku do pečiva.

Postup přípravy

Žloutky třeme s cukrem, přidáme po částech olej a horkou vodu a šleháme ,až je směs hustá. Pak vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Těsto zlehčíme hustým sněhem z bílků a ovoníme citronovou kůrou. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, spojíme jí s částí těsta a pak do vymaštěné a vysypané bábovkové formy lijeme světlé těsto, těsto s kakaem a opět zbylé světlé těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

haninka74 6. 4. 2007, 10:08
Tak jsem Jani dělala bábovku.Musím se pochlubit dokonce se mi povedla i vyklopit a všem moc chutnala i našemu malému. (child4) Tak moc (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) děkujeme za recept.Hanka (X) a Dany (child8)
klient 9. 4. 2007, 17:29
@haninka74 Dobrý den, tak jsem se teprve dnes podívala na recepty a moc děkuji za pochvalu. Nám všem taky moc chutná. Je taková křehká a snědená je taky hned. Nejoblíbenější mého muže. Podívejte se na další mé recepty a možná si něco z toho vyberete. Všechny jsou odzkoušené a hlavně rychlé. Díky ještě jednou .Jana (L) (L) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie