(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Brambory (nepečené)

Potřebné ingredience
Mandlová hmota: 25 dkg moučkového cukru, 12,5 dkg 100% tuku, 25 dkg dětské krupičky, 4 lžíce vody, 1/2 lahvičky mandlové tresti.
Dále: Piškoty, nutela, rum (amareto) ,kakao (hořké i sladké - instantní)
Postup přípravy
Při zadělávání hmoty je lepší tuk rozpustit!!!
Hmotu necháme do druhého dne odpočinout. Pak ji necháme buď v pokojové teplotě nebo malinko nahřejeme. Hmota je po ztuhnutí moc tvrdá, nedá se s ní pracovat.
Piškoty slepíme do páru nutelou - připravím si jich misku dopředu. Já dělám více dávek, ale odhaduji jeden veliký pytlík na jednu dávku)
Pak rychle (aby se nám nerozmočily) namočíme v rumu (amaretu) a obalíme v hmotě (podobně jako když děláte ovocné knedlíky). Je to trošku piplačka, ale po pár kouscích určitě získáte grif. Nakonec brambory obalíme v kakau. Původně mělo být hořké, ale to se neujalo, tak dávám 1/2 na 1/2 se sladkým. Brambůrky vložte do košíčku, pokud tak neuděláte (jednou jsem to zkusila), tak se brambůrky k sobě slepí a po odlepení vám zůstanou bílé ďolíčky. Já tomu říkala naklíčené brambory.
Je lepší pracovat ve dvou, pokud budete neustále namáčet piškoty v alkoholu následně používat mastnou hmotu a pak kakao, tak se vám to bude moc lepit na prsty. Když budete pracovat sama, tak si obalené brambůrky dávejte na tácek a až budete mít všechny, tak je doobalujte v kakau.
Omlouvám se, ale postup jsem opomenula nafotit.
Je to trošku pracnější, ale výsledek stojí za to. Hlavně to stihnete do vánoc, možno jíst ihned, jen nechat malinkou zatuhnout
Hmotu necháme do druhého dne odpočinout. Pak ji necháme buď v pokojové teplotě nebo malinko nahřejeme. Hmota je po ztuhnutí moc tvrdá, nedá se s ní pracovat.
Piškoty slepíme do páru nutelou - připravím si jich misku dopředu. Já dělám více dávek, ale odhaduji jeden veliký pytlík na jednu dávku)
Pak rychle (aby se nám nerozmočily) namočíme v rumu (amaretu) a obalíme v hmotě (podobně jako když děláte ovocné knedlíky). Je to trošku piplačka, ale po pár kouscích určitě získáte grif. Nakonec brambory obalíme v kakau. Původně mělo být hořké, ale to se neujalo, tak dávám 1/2 na 1/2 se sladkým. Brambůrky vložte do košíčku, pokud tak neuděláte (jednou jsem to zkusila), tak se brambůrky k sobě slepí a po odlepení vám zůstanou bílé ďolíčky. Já tomu říkala naklíčené brambory.
Je lepší pracovat ve dvou, pokud budete neustále namáčet piškoty v alkoholu následně používat mastnou hmotu a pak kakao, tak se vám to bude moc lepit na prsty. Když budete pracovat sama, tak si obalené brambůrky dávejte na tácek a až budete mít všechny, tak je doobalujte v kakau.
Omlouvám se, ale postup jsem opomenula nafotit.
Je to trošku pracnější, ale výsledek stojí za to. Hlavně to stihnete do vánoc, možno jíst ihned, jen nechat malinkou zatuhnout
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé