Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Domáca Nutella

0.0
Domáca Nutella

Potřebné ingredience

70 g smetany ke šlehání, 100g másla / pouze kvalitní 100% čersvé klasické máslo/, 60g krupicového cukru,1 vanilkový cukr/ nemusí být/, 200g kvalitní čokolády / buď opravdu kavlitnou mléčnou - pro děti, nebo ja dávam čokoládu na vaření - orionku/

Postup přípravy

Do kastrůku odměřte smetanu, máslo a cukr a zahřívejte na střední teplotě, avšak jen do okamžiku, než se cukr i máslo rozpustí. Pak ihned odstavte, přidejte všechnu nalámanou čokoládu a vřečkou rychle míchejte dokud se čokoládu úplně nerozpustí a hmota je jako takový hustý tekutý hrém - rozmýchejte pořádně a dohladka, aby ste neměli hrudky...
nalejte do skleniček a nechte v lednici stuhnou - na druhý den má již konzistence nnutelly.

Tipy : ja když dělám pro děti tak ji dělám s mléčné čoklády Lindt. Když ji dělám pro nás , tak ji dělám s čok. na vaření a do teplého krému jěšte vmíchan na drobno nasekané lískové oříšky.

- Čokoládovou pastu můžete používat na mazání, tu bez oříšku můžete používat i do krémů na zákusky a využití stejné jak nnutella - je opravdu moc dobá, je jí hodně a určitě si ji zamilujete.....:)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

moschus 10. 1. 2008, 21:47
Tak jsem jí dnes zkusila.Ale jako nuttela nechutná.Spíš by jsem řekla,že to chutná po čokoládovým máslovým krému.A příjde mi,že takto vyjde dráž než kupovaná :-| :-| :-|.Nicméně chuťově špatná není.A dětem chutná (zajic) (zajic) (Z) (Z).Což je asi to nejdůležitější.Takže sečteno podtrženo (Y) (Y) (Y)
cicmoši 13. 1. 2008, 22:44
@moschus :-$ Monika to som rada, že prckom chutná................. (zajic) po pravde mne chutí len s tej horkej čokolády a s nasekanými orechami,ale to viete - každý má iné chute, naše decka tú mliečnu doslovne žerú......... ;-) ;-) Ja som to nazvala nutellou hlavne pre to, že ma nič iné tomu bližšie / konzistenciou, chuťou a farbou/ nenapadlo a decka si to mažú obdobne na rohlíky........ [A] (F) (F) inak dráž určite výjde, ale zase ja sa snažím pre deti ak to aspon trošku ide nakupovat bio a ked to robím s toho, tak aspon viem, že som im nedala žiadne jedlo umelé a plné konzervantov a aspon si nahováram, že ked už nič iné , tak im dávam aspon niečo čerstvé a nezávadné............ ;-) ;-) (F) (L) (L) (L)
adriM 20. 12. 2007, 9:29
Vypadá to dobře (Y)
cicmoši 20. 12. 2007, 11:55
@adriM :-$ ono to je fakt výborné..... (zajic) ;-) ;-) mne možte veriť ja som starý mlsoun........... [A] ;-) ;-)
cicmoši 20. 12. 2007, 9:16
(Y) už ju máme skoro zjedenú, a jednu zabalenú ako vianočný draček v dárkovej dóze (darecek) až ju budem robiť na budúce tak nafotím postup / keď som ju robial posledne tak som mala exlé baterky vo foťáku/ , ale je to brnkačka - zvládne to fakt každý a stojí to za to......... (Y) (zajic) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie