Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Zeleninkové kuřecí ragů ***** pro začínající kuchařinky, superrychlé a dobré

0.0
Zeleninkové kuřecí ragů ***** pro začínající kuchařinky, superrychlé a dobré

Potřebné ingredience

rozmražené kuřecí stehenní horní plátky na střední kostičky nakrájet (použila jsem 500g balení Tesco mražené), 1 cibule nadrobno, sůl, podravka, 2 mrkve na úzká kolečka, 2 papriky na kostičky (použila jsem sezónní zelenou papriku), rajče na kousky (lépe jen dužina), olivový olej, vývar z brambor či zeleniny eventuelně voda (podle toho kolik chceme omáčky, může být např. hrnek), 1-2 PL hladké mouky.

Postup přípravy

1. Na pánvi osmahneme na kostičky osolené a opodravkované kuřecí kousky (dle chuti, asi cca 1-2 ČL podravky).
2. Šťávu z pánve slíváme do jiné pánve/hrnce/pekáčku, aby se maso nedusilo, ale restovalo cca 10 minut.
3. Orstované kuřecí kousky přidáme do pánve/hrnce/pekáčku se šťávou.
4. Na první pánvi orestujeme zlninku, kterou pak zalejeme vývarem a zaprášíme hladkou moukou, ale nemícháme po zaprášení!! aby nevznikkly hrudky a necháme volně probublávat až se mouka "ztratí", následně je možné zamíchat.
5. Zeleninovou omáčku přidáme k masu se šťávou a ještě klidně 10-20 minut dusíme pod pokličkou.
6. Dochutím

Moc dobrá příloha je rýže, můžou být i brambůrky. Lehounké jídelko, které nás vždycky potěší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie