Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Rajská polévka + špagety s rajskou omáčkou a mozzarellou

0.0
Rajská polévka + špagety s rajskou omáčkou a mozzarellou

Potřebné ingredience

2 velká rajčata, mrkev, trocha cukru, bazalka, petrželová nať (sušená, čerstvá nebo mražená), majoránka, cibulka, olivový olej, hl.mouka nebo škrob (nebo pro maminky, které nechtějí dávat mouku či škrob, tak nemléčná rýžová kaše apod. na zahuštění) na rajskou polévku navíc rýže na špagety navíc špagety, mozzarella a bílý jogurt

Postup přípravy

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme a dáme spolu s mrkví dusit (mrkev můžete nakrouhat nebo nakrát na kostičky, v tom případě, ale je lepší dát mrkev dusit dříve). Měkká uvařená rajčata a mrkev propasírujeme přes cedník. Na olivovém oleji si zpěníme na jemno nakrájenou cibulku (asi tak 1/4 cibule) a přidáme asi rovnou lžíci mouky (nebo jiného zahušťovadla) a rozmícháme. Přidáme šťávu s propasírovanou zeleninou, do směsi vmícháme bazalku, petrželku a majoránku. Povaříme, oddělíme 1/2 porce a podáváme s rýží.

Z druhé poloviny můžeme udělat další pokrm - omáčku. Přidáme ještě trochu mouky a asi lžíci bílého jogurtu a povaříme. Uvaříme si na kousky nalámané špagety a nastrouháme si mozzarrellu. Do takto upravené omáčky přidáme špagety a mozzarellu - dětem přeji dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hejluska 8. 9. 2011, 20:37
Brzy se na to vrhnu a Elence uvařím. Príma tip. Díky Verunko. (Y) A věřím, že malá bude dlabat. Pak dám vědět (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie