Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Grilované quesadilly s fazolovo-kukuřičnou náplní

0.0
Grilované quesadilly s fazolovo-kukuřičnou náplní

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička římského kmínu, 400 g steril. červených fazolí, 1 malá plechovka steril. kukuřice, 2 lžičky koření "Chilli con carne" (Kotányi), sůl ********** MIMO TO: 8 pšeničných tortil, 100 g strouhaného sýra (dle vaší chuti), čerstvý koriandr, asi 3 větší rajčata, zakysaná smetana

Postup přípravy

Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Přidáme římský kmín a opékáme ještě asi 1 min. Vsypeme scezené a propláchnuté fazole, koření "Chilli con carne", podlijeme trochou vody a dle chuti osolíme. Až se fazole prohřejí, rozmačkáme je na hrubou kaši, poté vmícháme scezenou kukuřici.

Fazolovou směs rovnoměrně rozdělíme na 4 tortily. Směs pokapeme zakysanou smetanou, posypeme sekaným koriandrem, drobně nakrájenými rajčaty a posypeme strouhaným sýrem. Každou tortilu přiklopíme zbývajícími plackami a po stranách upevníme párátky (směs tak neleze ven).

Grilovací pánev zahřejeme s troškou oleje a jednotlivé tortily na ní z obou stran opékáme (1-2 min.) Opečené nakrájíme na dílky a podáváme třeba se zeleninovým salátem.


DOBROU CHUŤ!!

náplň..

..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalimera 19. 9. 2011, 14:02
Ivi, dávám velikou 1***. Dnes jsem dělala tvoje tortily a kombinace chutí je (zajic), zvláště ta zakysanka dělá svoje. A opečení na grilovací pánvi je taky skvělý nápad. Neměla jsem fazole v plechovce, tak jsem si včera namočila klasické červené a dnes uvařila a použila. :-$ (L)
alfleila 19. 9. 2011, 17:21
@kalimera Jednička do žákovské, jůůů :-) Jsem moc ráda, že vám chutnalo. A s těma fazolema, které jsi si uvařila sama jsi to měla určitě lepší a zdravější ,-) Jinak my jsme tortilly jedli ještě druhý den, studené k polévce a byly snad ještě lepší, takové odleželé (jidlo)
kalimera 19. 9. 2011, 19:11
@alfleila Musím ještě dodat, že (svatba) říkal, že mám "zařadit do repertoáru" ,-) (Y).
alfleila 19. 9. 2011, 21:57
@kalimera óóóó tak to je pocta (sampus)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie