Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

(recept si oblíbilo 84 návštěvníků)

Nejdokonalejší karbanátky ze sójového masa-nikdo nepozná že nejsou z vepřového-zaručuji!!!!!!!!!!!!

0.0
Nejdokonalejší karbanátky ze sójového masa-nikdo nepozná že nejsou z vepřového-zaručuji!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

Sójový granulát Bonavita -150g(z jednoho balíčku vytvoříte cca 3-4 porce) 1 -2 vejce-podle velikosti vrchovatá lžíce majoránky 3 stroužky česneku 4 kávové lžičky sojovky sůl,pepř 2 lžíce solamylu na obalení hl.mouka vejce strouhanka olej

Postup přípravy

Granulát uvaříme dle návodu v bujónu ,vyždímeme,a přidáme všehny suroviny...zamícháme a vytvarujeme karbanátky ,obalíme v trojobalu:mouka,pak vejce,pak strouhanka...usmažíme a degustujeme :) Opravdu chutná jako klasický karbanátek z masa míchaného(vepřové +hovězí-možná spíš víc hovězí),krásně drží tvar,dobře se to obaluje ,VYZKOUŠEJTE :) :) :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zonoro 22. 12. 2021, 21:31
Zkusíme :)
laskonka333 15. 12. 2013, 19:10
(hello)
VkokoskaV 16. 6. 2013, 12:22
(clamp) také doporučuji, přidávám ještě cibuli a sýr a jsou vynikající. :-) (Y)
Ewunes 5. 7. 2012, 21:30
super,díky za tip (Y) (Y) (Y)
lenča&domča 22. 2. 2012, 9:51
Milé dámy, nezkoušela jste náhodou některá péct v troubě na peč. papíru?
Aniška 2. 3. 2012, 10:32
@lenča&domča Já jsem to zkoušela i na pečícím papíru,ale popravdě masový karbanátek je takto výborný,kdežto ten sojový je dost suchý,neobsahuje tu šťávu v mase,takže to bylo tužší a celkově nic moc,smažený je rozhodně lepší :-S Mějte se :)
Mata3636 22. 2. 2012, 10:45
@lenča&domča ja pečiem všetky karbonátky, aj mäsové, na pečiacom papieri. Ale pomastím ho olejom, lebo potom by boli karbonátky príliš suché. Sú iné ako klasicky vyprážané, také troška tvrdšie na povrchu, ale nám to chutí a jednoznačne nie sú napité olejom
domuska 21. 2. 2012, 10:39
Maso nejím, soju nesnáším. Má prostě pachuť. Karbanátky jsem udělala podle Vašeho návodu a musím říct, že byly výborné. (Y) (Y) (Y) (Y)
jumano 22. 5. 2021, 12:06
@domuska Zdravím, sóju vařte jen v osolené vodě 10min, pak přeceďte, vraťte do hrnce, zalijte studenou vodou a masírujte, musí se vymačkat ta pachuť. Pak zase přeseďte, vymačkejte, klidně další čistou vodou zopakujte, nakonec zase dobře vymačkejte. Následně zasypte sypkým bujonem nebo ještě lépe bio kořením ze sušené zeleniny. Plus libovolné další koření, paprika, sušené byliny, indické atd.. Zapracujte rukama nebo lžící, nechte odstát a použijte dle pokynu receptu. Budete spokojena. Např. nudličky obalím v tempuře (mouka škrob v poměru 2:1, na hrnec suchého sojmasa 2 lžíce mouky a jedna škrobu). Nebo těstíčko: dvojnásobně množství mouky a škrobu a tolik vody, aby vzniklo opravdu lepivé těstíčko. To necháme zase odstát, aby se aktivoval lepek a zase smažíme (můžeme nakonec obalit i ve strouhance, a to klidně hned několik nudliček zaráz, vzniknout mini řízečky)
Aniška 2. 3. 2012, 10:29
@domuska Jéé děkuji,to mě opravdu potěšilo :) (F) (F) (F)
DANINEC 9. 10. 2011, 11:11
zkusíme (L) (L) (L) (L)
Vera N 17. 9. 2011, 18:50
(Y) (Y) (Y)
Camilla 16. 9. 2011, 20:45
(Y) (Y) Tak to vyzkouším |:o) |:o)
Shirly 16. 9. 2011, 20:44
Sóju můžu a rodina taky, když ji dobře udělám a zatluču původ masa (Y)
Aniška 18. 9. 2011, 17:28
@Shirly Jj ,oje řeč-hlavně neprozrazovat ,nebojte,nikdo nic nepozná :-D
Leoonka 16. 9. 2011, 20:06
ty vypadají dobře |:o)
Olynka 16. 9. 2011, 19:15
Tak to určitě musím vyzkoušet. Sóju milujeme (Y) (Y)
lidare 16. 9. 2011, 18:10
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 16. 9. 2011, 14:46
Tak ty určitě vyzkouším! (Y)
PETANEK14 9. 10. 2011, 11:24
@Vanusak tak to vyzkouším ,manžel soju nesnáše ,-),tak schválně,jestli to pozná :-$Děkuji za inspiraci (L)
jumano 22. 5. 2021, 12:06
@PETANEK14 Zdravím, sóju vařte jen v osolené vodě 10min, pak přeceďte, vraťte do hrnce, zalijte studenou vodou a masírujte, musí se vymačkat ta pachuť. Pak zase přeseďte, vymačkejte, klidně další čistou vodou zopakujte, nakonec zase dobře vymačkejte. Následně zasypte sypkým bujonem nebo ještě lépe bio kořením ze sušené zeleniny. Plus libovolné další koření, paprika, sušené byliny, indické atd.. Zapracujte rukama nebo lžící, nechte odstát a použijte dle pokynu receptu. Budete spokojena. Např. nudličky obalím v tempuře (mouka škrob v poměru 2:1, na hrnec suchého sojmasa 2 lžíce mouky a jedna škrobu). Nebo těstíčko: dvojnásobně množství mouky a škrobu a tolik vody, aby vzniklo opravdu lepivé těstíčko. To necháme zase odstát, aby se aktivoval lepek a zase smažíme (můžeme nakonec obalit i ve strouhance, a to klidně hned několik nudliček zaráz, vzniknout mini řízečky)
PETANEK14 22. 1. 2012, 16:06
@PETANEK14 tak jsem vyzkoušela |:o) |:o) |:o) |:o)Jsou famozní (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Manža sice nepoznal,že tam není maso ,ale řekl,že jsou nějaké divné ,-)Ale to je jeno +o(budu si je dělat alespoň pro sebe :-) :-) :-) :-)Jsou úúúúžasné (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie