(recept
si oblíbilo 86 návštěvníků)
Nejdokonalejší karbanátky ze sójového masa-nikdo nepozná že nejsou z vepřového-zaručuji!!!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
Sójový granulát Bonavita -150g(z jednoho balíčku vytvoříte cca 3-4 porce) 1 -2 vejce-podle velikosti vrchovatá lžíce majoránky 3 stroužky česneku 4 kávové lžičky sojovky sůl,pepř 2 lžíce solamylu na obalení hl.mouka vejce strouhanka olej
Postup přípravy
Granulát uvaříme dle návodu v bujónu ,vyždímeme,a přidáme všehny suroviny...zamícháme a vytvarujeme karbanátky ,obalíme v trojobalu:mouka,pak vejce,pak strouhanka...usmažíme a degustujeme :) Opravdu chutná jako klasický karbanátek z masa míchaného(vepřové +hovězí-možná spíš víc hovězí),krásně drží tvar,dobře se to obaluje ,VYZKOUŠEJTE :) :) :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zonoro
(upraveno)
22. 12. 2021, 21:31
Zkusíme
laskonka333
(upraveno)
15. 12. 2013, 19:10
VkokoskaV
(upraveno)
16. 6. 2013, 12:22
také doporučuji, přidávám ještě cibuli a sýr a jsou vynikající.
Ewunes
(upraveno)
5. 7. 2012, 21:30
super,díky za tip
lenča&domča
(upraveno)
22. 2. 2012, 9:51
Milé dámy, nezkoušela jste náhodou některá péct v troubě na peč. papíru?
Aniška
(upraveno)
2. 3. 2012, 10:32
@lenča&domča
Já jsem to zkoušela i na pečícím papíru,ale popravdě masový karbanátek je takto výborný,kdežto ten sojový je dost suchý,neobsahuje tu šťávu v mase,takže to bylo tužší a celkově nic moc,smažený je rozhodně lepší Mějte se
Mata3636
(upraveno)
22. 2. 2012, 10:45
@lenča&domča
ja pečiem všetky karbonátky, aj mäsové, na pečiacom papieri. Ale pomastím ho olejom, lebo potom by boli karbonátky príliš suché. Sú iné ako klasicky vyprážané, také troška tvrdšie na povrchu, ale nám to chutí a jednoznačne nie sú napité olejom
domuska
(upraveno)
21. 2. 2012, 10:39
Maso nejím, soju nesnáším. Má prostě pachuť. Karbanátky jsem udělala podle Vašeho návodu a musím říct, že byly výborné.
jumano
(upraveno)
22. 5. 2021, 12:06
@domuska
Zdravím, sóju vařte jen v osolené vodě 10min, pak přeceďte, vraťte do hrnce, zalijte studenou vodou a masírujte, musí se vymačkat ta pachuť. Pak zase přeseďte, vymačkejte, klidně další čistou vodou zopakujte, nakonec zase dobře vymačkejte. Následně zasypte sypkým bujonem nebo ještě lépe bio kořením ze sušené zeleniny. Plus libovolné další koření, paprika, sušené byliny, indické atd.. Zapracujte rukama nebo lžící, nechte odstát a použijte dle pokynu receptu. Budete spokojena. Např. nudličky obalím v tempuře (mouka škrob v poměru 2:1, na hrnec suchého sojmasa 2 lžíce mouky a jedna škrobu). Nebo těstíčko: dvojnásobně množství mouky a škrobu a tolik vody, aby vzniklo opravdu lepivé těstíčko. To necháme zase odstát, aby se aktivoval lepek a zase smažíme (můžeme nakonec obalit i ve strouhance, a to klidně hned několik nudliček zaráz, vzniknout mini řízečky)
Aniška
(upraveno)
2. 3. 2012, 10:29
@domuska
Jéé děkuji,to mě opravdu potěšilo
DANINEC
(upraveno)
9. 10. 2011, 11:11
zkusíme
Vera N
(upraveno)
17. 9. 2011, 18:50
Camilla
(upraveno)
16. 9. 2011, 20:45
Tak to vyzkouším
Shirly
(upraveno)
16. 9. 2011, 20:44
Sóju můžu a rodina taky, když ji dobře udělám a zatluču původ masa
Aniška
(upraveno)
18. 9. 2011, 17:28
@Shirly
Jj ,oje řeč-hlavně neprozrazovat ,nebojte,nikdo nic nepozná
Leoonka
(upraveno)
16. 9. 2011, 20:06
ty vypadají dobře
Olynka
(upraveno)
16. 9. 2011, 19:15
Tak to určitě musím vyzkoušet. Sóju milujeme
lidare
(upraveno)
16. 9. 2011, 18:10
Vanusak
(upraveno)
16. 9. 2011, 14:46
Tak ty určitě vyzkouším!
PETANEK14
(upraveno)
9. 10. 2011, 11:24
@Vanusak
tak to vyzkouším ,manžel soju nesnáše ,tak schválně,jestli to pozná Děkuji za inspiraci
jumano
(upraveno)
22. 5. 2021, 12:06
@PETANEK14
Zdravím, sóju vařte jen v osolené vodě 10min, pak přeceďte, vraťte do hrnce, zalijte studenou vodou a masírujte, musí se vymačkat ta pachuť. Pak zase přeseďte, vymačkejte, klidně další čistou vodou zopakujte, nakonec zase dobře vymačkejte. Následně zasypte sypkým bujonem nebo ještě lépe bio kořením ze sušené zeleniny. Plus libovolné další koření, paprika, sušené byliny, indické atd.. Zapracujte rukama nebo lžící, nechte odstát a použijte dle pokynu receptu. Budete spokojena. Např. nudličky obalím v tempuře (mouka škrob v poměru 2:1, na hrnec suchého sojmasa 2 lžíce mouky a jedna škrobu). Nebo těstíčko: dvojnásobně množství mouky a škrobu a tolik vody, aby vzniklo opravdu lepivé těstíčko. To necháme zase odstát, aby se aktivoval lepek a zase smažíme (můžeme nakonec obalit i ve strouhance, a to klidně hned několik nudliček zaráz, vzniknout mini řízečky)
PETANEK14
(upraveno)
22. 1. 2012, 16:06
@PETANEK14
tak jsem vyzkoušela Jsou famozní Manža sice nepoznal,že tam není maso ,ale řekl,že jsou nějaké divné Ale to je jeno budu si je dělat alespoň pro sebe Jsou úúúúžasné