Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

ČÍNA ZE SOJOVÉHO MASA

0.0
ČÍNA ZE SOJOVÉHO MASA

Potřebné ingredience

Tento recept je opravdu výborný, manžel sojové maso nikdy nejedl a když jsem jednou udělala tohle, tak mu to moc chutnalo a dělám mu to častěji. Ani nepoznal, že jí sojové maso.
Potřebujeme: holanské sojové nudličky, cibuli, koření na chinu, masox, sůl, pepř, hořčice, kečup,víno bílé, muškátový oříšek, pórek, 2rajčátka, 2 papriky (červenou, zelenou), sojovou omáčku, kari.

Postup přípravy

Uvaříme si sojové nudličky, já mám zkušenost s holanskými, jsou brzy měkké, jiné se mi moc neosvědčily. Ty holanské se vaří 10 minut. Potom je scedíme a ještě trochu pokrájíme. Mezi tím si osmažíme cibulku do zlatova a přidáme sojové maso, a nakrájenou na kostičky dušenou šunku. Orestujeme a přidáme žličku koření na čínu, špetku muškátového oříšku, pokrájené papriky, rajčátka, porek, lžičku hořčice, lžíci kečupu, kari, půlku masoxu a zakapeme sojovou omáčkou, také dle chuti, já dávám dost, ta tomu dá ten správný říz. Můžeme opepřit podle chuti, ale v koření už pepř je. Necháme dusit, aby zelenina změkla. Až je zelenina měkká, zahustíme moukou s vodou, podle libosti přidáme vodu, jak kolik kdo toho chce. Můžeme i nemusíme podlít štamprdletem bílého vína. Dá to tomu dobrou chuť.
Podáváme s rýži na cibulce a s kari, která je také v mých receptech. Je to výborné a ani nikdo nepozná, že jí opravdu sojové maso.

Zapoměla jsem přidat, rajčátka, trošku bílého vína a muškátový oříšek

Uvaříme sojové nudličky, scedíme a vymačkáme. Potom ještě trošku pokrájíme.

Osmažíme si cibulku do sklovata.

Přidáme sojové nudličky s pokrájenou dušenou šunkou. Orestujeme.

Potom přidáme, zeleninu, koření a ostatní suroviny a dusíme.

Podlejeme vodou a dusíme, až je zelenina měkká.

Můžeme přidat trošku bílého vínka, dá to tomu dobrou chuť.

Zahustíme moukou s vodou, a ještě podle chuti dochutíme, sojovou omáčkou a ostatním.

Podáváme s rýží na cibulce, která je také v mých receptech.
Je to opravdu velmi chutné, přeji dobrou chuť. Až někdo vyzkoušíte, tak písnite jak chutnalo. Ahoj Dita.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lucinda11 12. 5. 2010, 11:48
Milá Dito (F) právě jsem dodělala obídek (pl) dle Vašeho receptu (jidlo) a je to hotová MŇAMKA |:o) |:o) už se těším až (svatba) večer přijde z práce a ochutná (L) (Y) dnes je totiž soja na jeho přání (L) děkujeme za receptík (K) (K)
Vlastina.K 18. 5. 2007, 12:38
Tak tohle určitě vyzkouším,vypadá to skvěle.U nás doma se též naučili jíst sóju,jukněte ke mně,mám tam receptík jak to dělám já.Tento receptík určitě vyzkouším a dám Vám vědět jak nám to chutnalo.I když dopředu si myslím,že si všichni moc pochutnáme. (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
Ditula 19. 5. 2007, 20:06
@Vlastina.K Určitě kouknu, ráda vyzkouším i něco nového, jdu na to a až ji budu dělat, tak pak napíšu jaké to bylo (Y) (Y) (Y)
anderek 18. 5. 2007, 12:30
milá Dito u nás je to právě naopak můj manža soju miluje,ale já ji nemusím,ale co by jsem neudělala pro své zlatíčko ;-),ale na rovinu vám můžu říct že i já si pochutnala :-$ je fakt dobrá (clamp) (Y) (Y) děkuju určo udělám zase (Y)
Ditula 19. 5. 2007, 20:05
@anderek Děkuji, jsem ráda, že chutná (Y) (Y)
avynka 17. 5. 2007, 17:22
Dneska jsem dělala oběd podle vašeho receptu a musím říct, že jsme si moc pochutnali. Rodina ještě do teď neví, že jedla sojové maso ;-). Bylo to opravdu moc dobré. Děkuji za receptík a jdu jim to říct :-) (Y) (clamp)
Ditula 17. 5. 2007, 17:33
@avynka Ivi tak je super, já tohle udělala také poprvé a manžel měl boule za ušima, je pravda, že jsem k tomu přidala trošku kuřecích prsíček, ale moc mu to chutnalo. A dělám to teď častěji. Jsem ráda že Vám chutnalo |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie