Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

dort beruška

0.0
dort beruška

z boku

a ještě jedna ze shora

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Rominiky 23. 9. 2011, 17:42
Ta je krásná (Y) Snad se mi podaří alespoň z poloviny tak pěkná, jako je tahle :-)
darinka30 23. 9. 2011, 15:27
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Janyska16 23. 9. 2011, 11:07
:-$ :-$ :-$ (Y) (Y) (Y)
NLN 23. 9. 2011, 21:05
@Janyska16 děkuji.Byla to moje premiéra.Ani jsem nečekala,že se takhle povede.Dcera tomu dala korunu.Když jí uviděla,tak řekla "to je ale krásný mravenec" ,-) ,-)
verča h. 26. 11. 2011, 22:42
@NLN Nemohla bych, prosím, dostat receptík? Jde mi zejména o ten marcipán... Díky. Veronika
NLN 27. 11. 2011, 22:16
@verča h. Dobrý večer Veroniko,je to mléčná potahovací hmota od Ariel. POTŘEBNÉ PŘÍSADY 20 dkg sušeného polotučného mléka (prosít), 20 dkg moučkového cukru (prosít), 3-4 lžičky oleje (kdo chce hmotu měkčí dá 3-4 lžíce oleje), 3-4 lžíce pšeničného sirupu (lžíce nestírat prstem, ale nechat volně stéct a znovu nabrat). Dá se použít i jiný sirup např. kukuřičný nebo ječný. (Pokud nepečete často a sirup vám zbyde, tak je to skvělé a zdravé sladidlo do čaje.) Kdo by sirupy nesehnal, může je nahradit medem. Hmota pak není tolik elastická a ozdoby z ní mají tendenci vysychat a praskat. Trochu teplé vody (asi 30-50 ml) ale s vodou velmi pomalu a opatrně. Určitě nelít všechnu vodu najednou. Můžete přidat různé aroma. Dle chuti. Zadělávám v pekárně nebo v robotu s hnětacími metlami, ale jen tehdy, pokud máte výkonný stroj. Jinak by se mohl zavařit motor. Hmota je dost tuhá. Ručně ho uděláte také, ale víc se nadřete. Pekárnu nastavuji na program Těsto. 45 minut hnětení a pak přijde kynutí. Tehdy program ukončuji a hmotu vyndavám. Dlouhodobé nahřívání by způsobilo vysychání vody a hmota by okorala. Některé pekárny se mouhou brusnými účinky moučkového cukru poškrábat!!! Hmota je po zadělání zahřátá a proto je vždycky měkká a lepí. Dejte jí do sáčku a nechte tak 2 hodiny vychladnout. Pokud je stále měkká, zahustěte stejným dílem sušeného mléka a cukru. Pokud lepí, potřete si ruce olejem a propracujte. Jelikož hodně záleží na poměru surovin (hlavně těch tekutých a vody nejspíš dáme každá trošku jiné množství) zkontrolujte druhý den konzistenci marcipánu. Pokud se vám bude zdát, že tuhne, opět namočte ruce a znovu propracujte. Pokud je tuhá hned po zadělání, obsahuje málo tekutin. Namočte si ruce a hmotu propracujte. Tento postu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie