Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Slaný dort -podkova

0.0
Slaný dort  -podkova

Potřebné ingredience

základ dortu:toustový chléb,tvarohová pomazánka,salámy,sýry,šunková pěna,zelenina k tvoření................. Já použila na dort:2a1/4balení tostového chleba(tmavý i světlý),6xtvaroh na pomazánku(+máslo rama +2a1/2pomazánkového másla,sůl,pepř,česnek,tatarka na zjemnění).Do dortu na vrstvení-plátkový sýr( 2balení) a vysočinu (2balení po 150g),shcwarz.šunka(1x100g)spolu s vejci(4-5ks).Na ozdobu-pór(květ),paprikáš(2x100g,růžičky),toustový sýr plátkový(2balení na oblepení dortu),výběrový salám se sýrem(150g na květy),šunková pěna1balení spolu s trochou ramy na dozdobení dortu),rajčata chery,paprika,okurek,olivy,kukuřičky v nálevu,petrželka,(lze použít cokoli),cihla strouhaná(na posyp)

Postup přípravy

Vytvořím si základnu o 7.a1/2 toustech,aby tvořila jakoby podkovu.Každou novou plochu potřu tvarohovou pomazánkou(stačí slabá vrstva)a navrstvím salámen,zase potřu pomazánkou a přikryji toustem(jen se snažím tousty poklást pokaždé jinak,aby podkova dobře držela a nerozjela se),zase potřu,a pokladu plátkovým sýrem,opět potřu přikryji toustem a zase potřu,dále pokladu nakrájeným vejcem.Pořád opakuji až do požadované výšky.Dort mírně ořežu do podkovy.
Teď je dort nachystán k dozdobení.Boky a vnitřek dortu pomažu zbytkem pomazánky(kdyby nevyšla není problém nahradit třeba samotným pomazánkovým máslem)a oblepím toustovým plátkovým sýrem(jde to nádherně).Vrch posypu strouhaným sýrem(ne až ke krajům! zdobení ze šunkové pěny by se pak lepilo a nedrželo by na dortu)Dozdobím šunkovou pěnou smíchanou se lžící másla.Z pórku si nařezáním vytvořím květ a vystříháním listy,olivy napíchám na špejle,z předem připravených růžiček dozdobím.....prostě podle fantasie

dort po nakrojení

a na stole

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

karlicka2803 18. 3. 2013, 19:54
ahojky, z ceho je ten bily kvet? a jak je to delane? :-o je krasna a verim, ze i moc chutna :-$ chystam se na svou prvni,m tak cerpam inspiraci a tohle se mi libi moc (Y)
Vendakv 1. 5. 2013, 21:41
@karlicka2803 ahojky, je to ze špalíčku pórku,dělá se řez po řezu,konec se nechá nedoříznutý(aby se to vše nerozpadlo),pak stačí namočit do studené vody a pěkně se to rozvine (H)
aerdna2979 31. 1. 2013, 23:04
Nádhera, moc pěkné (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie