Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

ŠNECI V ZELÍ ... nakynutí celí :-)))

0.0
ŠNECI V ZELÍ ... nakynutí celí :-)))

Potřebné ingredience

balíček kysaného zelí (okapaného) *** 200-300g anglické slaniny (nebo uzeného, šunky apod.) *** lžíce majonézy *** sůl, příp. mletý kmín *** kynuté těsto (podle oblíbeného receptu, příp. kupované. To moje "od oka" je níže v textu)

Postup přípravy

Z kynutého těsta vyválíme pár mm silné placky (z běžné dávky uválíme 2-3 a napečeme z nich 2-3 plechy šneků). Posypeme je zelím, pokrájenou slaninou a případně kořením. Zamotáme je do "štrůdlu" tlustého asi jako rohlík, resp. trochu silnějšího a rukama ho ještě trochu mačkáme (tím se ještě zúží a vytáhne do délky). Roládu krájíme na cca 1cm silné špalíčky / šneky a klademe je na pečícím papírem vyložený plech. Mašlujeme majonézou naředěnou vodou (nebojte se - vždyť je to hlavně žloutek s olejem :-)) ... nebo to pomašlujte klidně jinak, to je na vás :-) a pečeme do zlatova v troubě vyhřáté na 200 (cca 10-15 min). Kdo je zvyklý víc solit, může pomašlované šneky ještě posypat trochou soli.

A ještě to "moje těsto od oka": Z 250ml vlažného mléka, PL cukru, 2 PL hladké mouky a kostky droždí necháme vzejít kvásek. Vlijeme ho do cca 3 hrnků hladké mouky, přídáme 1 vejce a 2ČL soli. Uhněteme těsto - většinou ho ještě dohušťujeme další moukou (příp. ředíme vlažnou vodou), a necháme ho vzejít. Toť vše :-)

Přiznávám rovnou, že "trochu kradu". Nějaké takové šneky jsem jedla u kamarádky .... a byli skvělí (ona na to teda měla ještě skvělou mísu, kterou párkrát zatočila a bylo uhněteno...ale to je jiné povídání). I když tito jsou "po paměti" a určitě se trochu liší, dík za inspiraci patří jí! Díky Evi :-)))

Ještě jim dopřát trošku teplíčka...

... a mňam! Vychladnout většinou nestihnou, ale i pak jsou dobré :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 25. 4. 2016, 20:33
(Y) (Y) (Y) (F)
jananovazak 25. 4. 2016, 20:26
(Y) (Y) (Y)
Hanka. 7. 4. 2007, 0:18
Děkuji za skvělý recept (Y) Zadělala jsem z kila mouky tak tu máme šnečků :-) Přeji pěkné velikonoce Hanka
artep 5. 5. 2007, 1:18
@Hanka. jééé, já to našla až teď ;-) Doufám, že se vám šnečí velikonoce vydařily a dalšímu pečení zdar (L)
mirrro 27. 11. 2006, 15:20
Tak ten recept je výborný. Já jsem to zkoušela i s opravdovými šneky a taky paráda. Koupila jsem je nawww.gourmet1.biz Zatím čau Raduna (SN)
artep 28. 11. 2006, 14:15
@mirrro tak ted nevim, jestli tím myslíte nacpat šneky do těsta nebo je obložit zelím :-D Každopádně jsou prý zdraví, já je dokonce jednou jedla (na másle s bylinkami), ale u nás doma by se to asi neujalo :-( (SN)
artep 27. 11. 2006, 1:29
tak musím přidat ještě ABSOLUTNĚ BOŽÍ obměnu - zelí a slaninku nahradit STROUHANOU NIVOU A SEKANÝMI PRAŽENÝMI VLAŠÁKY . To je taky eňo ňůňo ... (a jako zákusek může sloužit sladká variace ze zbytku těsta - posypeme ho také těmi ořechy a místo nivy cukr se skořicí :-))) (já jty ořechy pražím pár minut na crisp pánvi v mikrovlnce, ale jde to i v troubě, pod grilem nebo nasucho na pánvičce. Jen trochu, ne aby to ztmavlo - to by mohlo zhořknout) Plánuju vyzkoušet ještě tuňáka a cibulku a špenát s lučinou, dám vědět ;-)
kacenka 25. 10. 2006, 13:23
Nemáte někdo přesný recept na to kynuté těstíčko?? Nevím co to je PL a ČL a kolik té mouky atd.... Plosííím... :-P :-P :-P
artep (upraveno) 26. 10. 2006, 2:30
@kacenka Polévková lžíce a Čajová lžička ;-) Jinak "nejrychlejší" kynuté těsto té mé kamarádky je do 250ml vlažné vody rozdrobit kvasnice (1 balíček) a přidat lžičku cukru. Až to vzejde, tak s jedním vajíčkem a trochou soli vmíchat do 200g prosáté mouky a postupně přisypávat dalších 200, nejlépe zase přes sítko. Mouky může být plus mínus trochu jinak, každá se chová různě ... prostě až je těsto takové ... no akorát ke kynutí. Pak vykynout ... a dělat si s ním co chcete :-) Klidně jde půlka šneků udělat i nasladko - třeba se skořicovým cukrem a ořechama :-)
kacenka 26. 10. 2006, 7:03
@artep Děkujíííí za těsto. Jdu na to hned z rána. Ať je nějaká sranda...
artep 28. 10. 2006, 9:40
@kacenka tak snad se to podařilo ;-)
krei 22. 9. 2006, 2:23
Díky za superdobrý recept. Pro mé mlsouny jsem musela vynechat zelí, tak jsem jim slaninku posypala strouhaným eidamem - málem na mne ani nezbylo. To byla bašta. I návštěva si odvezla recept ... (AU) (Y) (Y) :-)
artep 24. 10. 2006, 23:44
@krei tak to jsem ráda. Já mám už od kamarádky evičky další bomba recepty.... ale ne zatím čas to vložit :^) nicméně například její "fantastický pizza chleba" ... mňamka na entou! ten někdy příště
milu 1. 8. 2006, 20:51
Tak to byla trefa.Musím říct,že se olizují ještě teď. :-P :-P :-PTři plechy a bude po nich.Výtečná mňaminka.Díky za receptík Petro. (Y) Milu.
artep 1. 8. 2006, 23:40
@milu tak to jsem ráda ;-) Taky toho mívám z té dávky tři plechy.... a dvoudenní jsem ještě nikdy nejedla :-S :-D
milu 1. 8. 2006, 17:44
Tak Petro,jdu na to.Připravím to k večeři a pak písnu co tomu říkali. :-PMilu
modroocka 24. 7. 2006, 20:13
Neco takoveho delame se slaninou, kecupem a posypat stouhanym syrem.. mnamka :-P
artep 31. 7. 2006, 23:35
@modroocka tak to zas vyzkouším já - taková variace na pizzu by naše holčičky mohla oslovit ;-) Chystám se také na nivu a špenát, uvidíme :-)
mohos 31. 7. 2006, 23:47
@artep Peťo, přesně špenát a nivu milujeme my - mám to někde v receptech jako pizzu... prcek ji baští o 106
artep 1. 8. 2006, 17:02
@mohos já tak dělám takový závin ;-) nebo špenát a lučinu, mňam ! ;-) :-P a jídla podobné chuti jsou těmi z mála, do nichž nemusím naše holčičky nutit :-S což se o mnohých zdravějších říct nedá... takové noky s nivovou omáčkou nebo špenátovou.... to je sázka na jistotu (Y)
mohos 1. 8. 2006, 22:48
@artep Peťo, dík za tip na lučinu! To mě nenapadlo. A gnocchi s nivovou omáčkou - to je také velký favorit našeho malého! :-D (ale i nás dospělých :-D)
artep 24. 10. 2006, 23:41
@mohos jo jo, náš favorit je to taky... a fantasticky to už umí udělat i taťka ;-) :-) když nejsem večer doma, je to často na repertoáru jako večeře - pěkně osmahnutá kuřecí prsíčka na kousky, niva, smetana.... a šup s tím k nokům :-P :-) :-) :-) mňam ! jinak niva se smetanou je boží i k haluškám, vřele doporučuju (Y)
Magdik 24. 7. 2006, 9:16
Tak to vypadá super, určitě vyzkouším, i to mašlování majonézou :-). Kdysi jsem je zkoušela z listového těsta, ale nebylo to ono... K tomu zelí to chce asi kynuté těsto. Díky za receptík (F). Magda
artep 25. 12. 2006, 21:06
@Magdik to majonézové mašlování funguje na cokoliv (slaného i sladkého), takže pokud si děláte např. sami silvestrovské chlebíčky i slané k vínu, lze to ideálně skombinovat :-)))
artep 24. 7. 2006, 20:51
@Magdik tak ať se vám to povede ;-) To majonézové mašlování je takový můj "z nouze ctnost" patent - ale už osvědčený :-) Navíc se tak dá účelně "vypláchnout" vyjedená sklenička :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie