(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Slunečnicový chléb

Potřebné ingredience
300ml mléka, 25g olivového oleje, 1/2 lžičky cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 lžička ml. knínu, 60g slunečnicových semínek + na posypání, 200g žitné mouky chlebové tmavé, 170g hladké mouky pšeničné, kostka droždí
Postup přípravy
Suroviny vložíme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO.
Po vykynutí vytvoříme bochánek, který opatrně vložíme do ošatky a necháme další cca 1 hod. kynout přikryté igelitem.
Poté opateně vyklopíme na plech a pečeme v torubě na 220st 15 minut a potom cca 20 minut na 180st.
Prvních 15 minut pečeme s kastrůlkem s vroucí vodou.
Před pečením posypeme semínky,
Po vykynutí vytvoříme bochánek, který opatrně vložíme do ošatky a necháme další cca 1 hod. kynout přikryté igelitem.
Poté opateně vyklopíme na plech a pečeme v torubě na 220st 15 minut a potom cca 20 minut na 180st.
Prvních 15 minut pečeme s kastrůlkem s vroucí vodou.
Před pečením posypeme semínky,
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

capice123
(upraveno)
1. 11. 2014, 8:06
Jsem asi blbá. Kam se prosím dává ten kastrůlek, na plech nebo pod něj?

nahlásit

bublinka
(upraveno)
13. 11. 2014, 14:19
@capice123
To je jedno, je důleté, aby v první fázi pečení bylo v troubě vlhko

nahlásit

banker
(upraveno)
9. 3. 2014, 16:26
To je nádhera a tak krásně upečený.Já mám vždy ten spodek tvrdý a na bokách se mi tak nějak vždy oddělí.
nahlásit
nese v lese
(upraveno)
6. 3. 2014, 16:31
Chtěla bych se zeptat, před pečením nebo při pečení mažete chleba nečím?? např. octovou vodou. Máte ho takový pěkný vypečený, to se mi bohužel nikdy nepodařilo. Poradíte mi? Díky moc

nahlásit

bublinka
(upraveno)
7. 3. 2014, 21:15
@nese v lese
Před pečením ničím nemažu , ale můžete zkusit třeba slané mléko

nahlásit
jazina
(upraveno)
11. 1. 2014, 19:20
Vypadá úžasně, peču jen v pekárně, ale tenhle mě dostal. Určitě vyzkouším







nahlásit

anaba
(upraveno)
11. 1. 2014, 8:39
tak ten musím vyzkoušet...
díky za recept





nahlásit
MÁCA 49
(upraveno)
11. 1. 2014, 10:55
Chléb vypadá moc pěkně.
Chci se zeptat není toho mléka moc na 370g mouky? Zkusím ho.Myslíte že by šel i bez pekárny?




nahlásit

bublinka
(upraveno)
11. 1. 2014, 21:36
@MÁCA 49
Marci, mléka není moc, celozrnna mouka vice saje tekutinu. Určitě jde i bez pekárny, já ji používám jen na vypracování těsta a to zvládne i robot, nebo ručně
nahlásit
MÁCA 49
(upraveno)
12. 1. 2014, 6:44
@bublinka
Kačko děkuji. Chci ho upéct u syna a ty pkárnu nemají.



nahlásit

Zrušený účet
(upraveno)
10. 1. 2014, 13:16






nahlásit

bublinka
(upraveno)
10. 1. 2014, 13:18
@Webrouček
Díky za pochvalu
Pekárna ala Bublinka
Pavlovi v práci taky nikdo nevěří, že ty chleby jsou domácí





nahlásit

Zrušený účet
(upraveno)
12. 1. 2014, 13:29
@bublinka
já ti ani nevim kdy jsem naposledy kupovala chleba :D Jen mi o Vánocích odešel kvásek ,sbalil si bubliny a šel o dům dál,takže si musím zadělat nový a to potrvá než z toho bude chleba tak zkusím ten tvůj dneska

nahlásit

bublinka
(upraveno)
13. 1. 2014, 12:28
@Webrouček
Já chleba nekupuju vůbec, protože Daník kupovaný chleba nejí. Poprvé za 8 let snědl chleba cca před necelým rokem, když jsem začala péct chleba doma. Do té doby vždy kousl, vyplivl a bylo po jídle.
nahlásit