Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Šneci a slaný závin

0.0
Šneci a slaný závin

Potřebné ingredience

2 ks listového těsta, polohrubá mouka, kečup, 20 dkg šunky nebo jiné uzeniny, 20 dkg Eidamu, koření na pizzu, provensálské koření, 1 vejce.

Postup přípravy

Šneci - vyválíte pláty z listového těsta na vále poprášeném polohrubou moukou. Pláty by měly být silné cca 2 mm, tak jako na štrůdl, ale to jistě znáte. Rozložené pláty potřete slabou vrstvou kečupu (pro chlapy může být i ostrý!) Pak je pokladete šunkou. Dávám tam i jinou uzeninu, třeba Vysočinu nebo jiný salám.
Nakonec posypete nastrouhaným sýrem, trochou koření na pizzu, provensálským koření nebo něčím podobným. Zabalíte a nakrájíte na cca 2,5 cm silná kolečka, položíte na plech na pečící papír.
Dáte do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeteasi 15 minut. V průběhu pečení to můžete potřít rozšlehaným vajíčkem. Než se sýr trochu rozpustí, tak se lepí na peroutku.
Nevím, jaký mají Vaši chlapi apetit. Když tak udělejte radši dávku ze dvou těst, ať se o to nebijete.
Na jednu dávku vychází asi 20 dkg šunky a sýru.
Ještě dělávám, říkám tomu, PIZZA štrůdl. Postup je stejný, akorát si předtím udělám na pánvičce
2 cibule nakrájené na kolečka a asi 20 dkg žampionů. Jenom trošku orestovat na oleji, aby žampiony a cibulka změkly. Vychladlé je pak dáte na pláty, zabalíte a pečete potřené vajíčkem jako štrůdl.
Je to dobré jak teplé, tak i studené!
Přejeme Vám dobrou chuť !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

srandista 20. 2. 2008, 21:58
(Y)Komunikovaly jsme spolu a já tuto dobrůtku ještě nedělala.ale polepším se (H)No asi se máme všichni na co těšit,bude to mňámkááá (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie