(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Slaný závin
Potřebné ingredience
1 lístkové těsto (raději chlazené), malý kečup nebo ochucený kečup na pizzu a těstoviny (mám jej na tohle raději), 1cibule nasekaná na drobno, nějaká šunka-10dkg-nakrájená na kousky, 1paprika nakrájená na kostičky, 30dky eidamu nastrouhaného na hrubém struhadle nabo plátkového, na potření 1rozšlehané vejce, na posypání trošku kmínu, sezamového semínka nebo lněného semínka.
Postup přípravy
Těsto rozdělím na 3 díly. Kečup vyliju do misky a do něj vmíchám šunku,cibuli a papriku (každý může přidat cokoliv,co má rád). Každý díl těsta vyválím na obdélník asi tloušťku 3mm :-), natřu kečupovou směsí , posypu sýrem nebo pokladu plátky sýra, zahnu boční strany a přiklopím boční strany nebo zamotám-jak je kdo zvyklý dělat záviny, tak aby náplň nevytekla, stejně připravím zbylé 2 díly těsta. Dám na plech na pečící papír, potřu rozšlehaným vejcem a každou "nohavici" posypu nečím jiným - kmín, sezam atd.( není nutné), dám péct do trouby (horkovzdušná na 190´C) a peču do zlatova. Dospodu trouby dávám malý kastrůlek s vodou, jak se odpařuje voda, tak by mělo těsto výš vyběhnout. Pokud Vám náplň vyteče, nechejte v klídku vychládnout a klidně krájejte i s vytečenou nádivkou-dobrý je stále stejně. Je to dobrůtka i studená a i lehce teplá.
Detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé