Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 84 návštěvníků)

Základní recept na chleba v domácí pekárně

0.0
Základní recept na chleba v domácí pekárně

Potřebné ingredience

300 ml vody, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 500 g hladké pšeničné mouky, 1 lžička inst. droždí

Postup přípravy

program základní (ETA - I KLASIK)
velikost I
kůrka střední

Recept je vhodný pro úplné začátečníky. Chlebík na fotce je přesně podle receptu, jen z hladké mouky. Část hladké mouky se dá nahradit celozrnnou nebo žitnou moukou, záleží na chuti a fantazii - např. 350 g hladké mouky + 150 g žitné chlebové mouky. A stejně tak voda se dá nahradit mlékem, pivem, podmáslím, jogurtem - nebojte se experimentovat. Pokud zachováte poměr tekutin a sypkých surovin, chlebík se povede. Jen pro jistotu hlídejte těsto při míchání a po lžících řeďte vodou nebo zahušťujte moukou tak, aby vznikla nelepící se koule.

Po zvukovém signálu můžete samozřejmě přidat jakákoliv semínka, já zkusila dát osmahnutou cibulku se slaninou, výsledek je na fotce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nasta77 27. 12. 2013, 9:23
:-$Díky za inspiraci :-) :-) :-)
Simonecek 5. 5. 2010, 13:03
pardon Simonek psal..Chlebicek je vybornej (sampus) (sampus) (sampus) (sampus)
Eillee 13. 5. 2010, 9:32
@Simonecek (hello) Jarmilko, od Vás máme v pokojíku skříň, to je ale náhoda! (Y) Jsem ráda, že chlebíček chutná. |:o)
Simonecek 5. 5. 2010, 13:03
bbbbbbbbbbbbbbbbbbb (child4) (child4) (child4)
zouf 31. 1. 2009, 17:28
|:o) Dělám jen tento chleba. Je to super recept, kde můžete různě experimentovat... Souhlasím, že poměr 150 g celozrnné nebo chlebové mouky a 350g hladké mouky je nejlepší. Já jsem to ještě vychytala tím, že dávám tak 3 PL oleje a mouky asi o 5g víc. Chlebíček je pak krásně měkoučký a nadýchaný, nemá tvrdou kůrku. Máme moc rádi, když do chleba přidáme osmaženou cibulku nebo česnek s majoránkou, semínka...Fantazii se meze nekladou. (L) (L) (L)
heduška31 (upraveno) 8. 2. 2009, 16:54
Děkuji za recept,vyzkoušela jsem ho jako první a povedl se.Byla jsem z pekárny poprvé trochu vyjukaná,ale byl fakt výborný a určitě nabyl poslední.
Atuna 28. 12. 2008, 13:05
Lucinko,děkuji za výýýýborný recept.Dělala jsem podle Vás (Y) (Y) (Y),přidala jsem jen klobásku (zajic) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1572485.Děkuji (L) (L) (L) (L)
Eillee (upraveno) 5. 4. 2008, 13:41
Jsem ráda, že chlebík chutná!!! :-).
kuricka 10. 2. 2008, 10:21
Tak jsem chlebík včera upekla jen s osmaženou cibulkou a je to (pl) (pl) (pl) mňamka, jednoduché a výborné (Y) (Y) Díky moc za bezva rychlý receptík (L) (L)
libuseja 8. 2. 2008, 16:55
ano tento chleba peču často a je moc dobrý. Je odtud: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2494 a je tam i prima povídání pro ty, co tápou
MachyA 8. 2. 2008, 16:41
Včera jsem vyzkoušela jako svůj první recept na chleba v pekárně a výsledek byl skvělý, dala jsem 350 hladké a 150 žitné a byl moc dobrý! (Y) Krabicová směs Labeta, kterou jsem dělala poprvé dopadla hrozně, ač se tam přidávala pouze voda. Byl propadlý :-S Ale tento se naopak krásně vypoukl a moc chutnal. Příště zkusím také obměnit nějakou dobrotou :^) Doporučuji! (L)
lumka 2. 2. 2008, 20:00
Přesně mám tento postup od dcery.Jen to obměňuju jak píšete.Dávám tu mouku 35 hl a 15 žitné.Někdy taky přidám podmáslí a trochu vař.brambor.Jinak tento poměr je nejlepší (Y) (Y) (F)
Juzzy 2. 2. 2008, 19:16
Super, super, super, jste šikulka (Y) (Y) (Y) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie