Ovocné kynuté knedlíky z domácí pekárny
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 400 g hrubé mouky, špetka soli, 2 lžičky instantního droždí nebo 20 g čerstvého
Postup přípravy
Suroviny vložíme do domácí pekárny v uvedeném pořadí a spustíme program na přípravu těsta. Z vykynutého těsta odkrajujeme malé kousky, které vyválíme na placičku a do ní dobře…
Vláček pro Markétku
Potřebné ingredience
mléčná hmota dle Marcela P. (Arielll) ID 126509 (z 200 g sušeného mléka stačilo bohatě, dost velký kus jsem vyhodila), mramorový korpus od Dáša V. (onasi) ID 9782, krém z čokoládového pudinku a másla, uvnitř broskve a jahody, mašinka a vagónky z miňonek, barviva prášková od Kovandů
Postup přípravy
Můj druhý pokus o potahový dort, první se celý roztekl, tenhle snad vydrží...
Těstovinový salát se Šmakounem
Potřebné ingredience
150 g těstovin (třeba vrtulky), 80 g kukuřice, 2 rajčata, 200 g neochuceného Šmakouna
zálivka: 1 bílý jogurt (150 g), 3 lžíce kečupu, sůl, pepř.
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme na skus, pokud máme kukuřici mraženou, přihodíme k vařícím se těstovinám, když už jsou skoro uvařené. Scedíme, přidáme rajčata a Šmakouna nakrájené na kostičky …
Základní recept na chleba v domácí pekárně
Potřebné ingredience
300 ml vody, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 500 g hladké pšeničné mouky, 1 lžička inst. droždí
Postup přípravy
program základní (ETA - I KLASIK)
velikost I
kůrka střední
Recept je vhodný pro úplné začátečníky. Chlebík na fotce je přesně podle receptu, jen z hladké mouky. Část…
Jogurtový chlebík se slunečnicovými semínky
Potřebné ingredience
150 ml bílého jogurtu, 1 PL oleje, 125 ml vody, 125 ml mléka, 2 ČL cukru, 2,5 ČL soli, 300 g polohrubé pšeničné mouky, 100 g chlebové mouky pšeničné (dávám celozrnnou), 100 g chlebové mouky žitné,
1 ČL droždí, slunečnicová semínka (či jiná dle chuti)
Postup přípravy
program základní (ETA - I KLASIK)
velikost I
kůrka střední
Po signálu přihodíme semínka.
Před posledním kynutím vyndavám metly, chlebík naříznu a posypu lněným…