(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Šušená cibulka

Potřebné ingredience
Suroviny:
5.kg oloupané cibule a 1/2 litrů oleje
Postup přípravy
Nakrájet cibuli ne na drobno, v hrncích rozehřát olej a dát restovat cibuli, pozor nesmažit, cibule by měla být zesklovatělá a ne tvrdá.
Potom ji dám co nejvíc okapat od tuku a rozložím na tácky sušičky a dám sušit.
5.kg cibule mě dalo 60 dkg usušené.
Poznámka
Myslím si, že olej stačí, cibule pustí šťávu, pokud se bude zdát, že je málo oleje, tak se může přidat. Já jsem dala 1,1 litru a bylo to zbytečně hodně.
Nevím, jakou má kdo sušičku, ale je to dost pracné, já jsem si to sušila přes noc, bylo to pro mne výhodnější, ale vstávala jsem 4x k tomu, abych to promíchala, protože se to na jednom místě jakoby pálilo a také jsem sušicí misky přehazovala spodní nahoru atd. Mojí známi by to nedělali, ale mě to nevadí a když koupím kg cibule za 4 kačky tak jdu do toho :-)
Potom ji dám co nejvíc okapat od tuku a rozložím na tácky sušičky a dám sušit.
5.kg cibule mě dalo 60 dkg usušené.
Poznámka
Myslím si, že olej stačí, cibule pustí šťávu, pokud se bude zdát, že je málo oleje, tak se může přidat. Já jsem dala 1,1 litru a bylo to zbytečně hodně.
Nevím, jakou má kdo sušičku, ale je to dost pracné, já jsem si to sušila přes noc, bylo to pro mne výhodnější, ale vstávala jsem 4x k tomu, abych to promíchala, protože se to na jednom místě jakoby pálilo a také jsem sušicí misky přehazovala spodní nahoru atd. Mojí známi by to nedělali, ale mě to nevadí a když koupím kg cibule za 4 kačky tak jdu do toho :-)

Očistit cibuli

nakrájet

restovat

sušit

hotovo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

itinka007
(upraveno)
14. 11. 2011, 21:45
takovu cbulku miluju ale bohužel nemám sušičku a taky nevím kde by se dala koupit
..

nahlásit
rohaty.andilek
(upraveno)
12. 11. 2011, 22:40
Mňam, kupujeme v Ikee, ..ale určitě vyzkouším, miluji jí na br.kaši, nebo jenom tak na steak
))

nahlásit

itinka007
(upraveno)
14. 11. 2011, 21:46
@rohaty.andilek
můžu se zeptat tu cibulku kupujete v té švédské prodejně?? kolik stoji a jak velké to je množství?? děkuji
nahlásit

paluš
(upraveno)
25. 10. 2011, 0:58
Bezva nápad!!!
Jak skladujete? A jak dlouho vydrží....pokud teda dřív nesníte ??

nahlásit

oplovka
(upraveno)
26. 10. 2011, 21:47
@paluš
Mám ji v nádobě, která těsní . Teprve letos chci vyzkoušet jak dlouho vydrží, jindy jsem rozdala mým známým.
nahlásit

arabelka
(upraveno)
14. 10. 2011, 18:22
Miluju sušenou cibulku. Na čínských nudlích s kuřecím masem...to je mňamka

nahlásit

evicela
(upraveno)
12. 10. 2011, 19:52

nahlásit

oplovka
(upraveno)
14. 10. 2011, 22:08
@evicela
by jste se divila , že je to rozdíl. Jo čerstvou také dělám , ale tuhle mám vždy po ruce


nahlásit

bubík4
(upraveno)
12. 10. 2011, 19:41
A k čemu potřebujete tolik sušené cibule??


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
10. 10. 2011, 22:02
Květo, já se zeptám možná hloupě, ale sušíte proč? Jak se to pak dál využívá? Nikdy jsem to neviděla, neslyšela, takhle usušit cibuli.

nahlásit

oplovka
(upraveno)
14. 10. 2011, 22:04
@Vanusak
Je to dobrota.Mám ji do polévek, bramborové kaše a také nám chutná, chléb s máslem a na to tuhle cibuli. Krásně voní. Donesla jsem kolegyni do práce aby doma vyzkoušela, třeba do brambor a ona ji ještě v práci snědla

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
15. 10. 2011, 13:44
@oplovka
A do polévek, na bramborovou kaši apod. ji sypete až nakonec nebo nahoru, anebo polívku vaříte už rovnou touto cibulkou? Jestli to chápu, tak je to spíš taková posypka.

nahlásit

oplovka
(upraveno)
15. 10. 2011, 16:06
@Vanusak
Do kaše ji zamíchám, když je teplá. A do polévky vsypu když už je hotová.. Namazaný chléb sádlem a posypaný tou cibuli je výborné , ale dávám si to jen občas je to tučné

nahlásit