Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Šušená cibulka

0.0
Šušená cibulka

Potřebné ingredience

Suroviny:

5.kg oloupané cibule a 1/2 litrů oleje

Postup přípravy

Nakrájet cibuli ne na drobno, v hrncích rozehřát olej a dát restovat cibuli, pozor nesmažit, cibule by měla být zesklovatělá a ne tvrdá.
Potom ji dám co nejvíc okapat od tuku a rozložím na tácky sušičky a dám sušit.
5.kg cibule mě dalo 60 dkg usušené.


Poznámka

Myslím si, že olej stačí, cibule pustí šťávu, pokud se bude zdát, že je málo oleje, tak se může přidat. Já jsem dala 1,1 litru a bylo to zbytečně hodně.
Nevím, jakou má kdo sušičku, ale je to dost pracné, já jsem si to sušila přes noc, bylo to pro mne výhodnější, ale vstávala jsem 4x k tomu, abych to promíchala, protože se to na jednom místě jakoby pálilo a také jsem sušicí misky přehazovala spodní nahoru atd. Mojí známi by to nedělali, ale mě to nevadí a když koupím kg cibule za 4 kačky tak jdu do toho :-)

Očistit cibuli

nakrájet

restovat

sušit

hotovo :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

itinka007 14. 11. 2011, 21:45
takovu cbulku miluju ale bohužel nemám sušičku a taky nevím kde by se dala koupit :(..
rohaty.andilek 12. 11. 2011, 22:40
Mňam, kupujeme v Ikee, ..ale určitě vyzkouším, miluji jí na br.kaši, nebo jenom tak na steak :-)))
itinka007 14. 11. 2011, 21:46
@rohaty.andilek můžu se zeptat tu cibulku kupujete v té švédské prodejně?? kolik stoji a jak velké to je množství?? děkuji
paluš 25. 10. 2011, 0:58
Bezva nápad!!! (Y) Jak skladujete? A jak dlouho vydrží....pokud teda dřív nesníte ??
oplovka 26. 10. 2011, 21:47
@paluš Mám ji v nádobě, která těsní . Teprve letos chci vyzkoušet jak dlouho vydrží, jindy jsem rozdala mým známým.
arabelka 14. 10. 2011, 18:22
Miluju sušenou cibulku. Na čínských nudlích s kuřecím masem...to je mňamka (Y)
evicela 12. 10. 2011, 19:52
(kocka) jste šikulka. ale k čemu ta námaha? Vždyt cibule je po celý rok , a není nad čerstvou.
oplovka 14. 10. 2011, 22:08
@evicela :^) by jste se divila , že je to rozdíl. Jo čerstvou také dělám , ale tuhle mám vždy po ruce (Y)
bubík4 12. 10. 2011, 19:41
A k čemu potřebujete tolik sušené cibule?? :-o :-o
Vanusak 10. 10. 2011, 22:02
Květo, já se zeptám možná hloupě, ale sušíte proč? Jak se to pak dál využívá? Nikdy jsem to neviděla, neslyšela, takhle usušit cibuli. (L)
oplovka 14. 10. 2011, 22:04
@Vanusak Je to dobrota.Mám ji do polévek, bramborové kaše a také nám chutná, chléb s máslem a na to tuhle cibuli. Krásně voní. Donesla jsem kolegyni do práce aby doma vyzkoušela, třeba do brambor a ona ji ještě v práci snědla ,-)
Vanusak 15. 10. 2011, 13:44
@oplovka A do polévek, na bramborovou kaši apod. ji sypete až nakonec nebo nahoru, anebo polívku vaříte už rovnou touto cibulkou? Jestli to chápu, tak je to spíš taková posypka. (F)
oplovka 15. 10. 2011, 16:06
@Vanusak Do kaše ji zamíchám, když je teplá. A do polévky vsypu když už je hotová.. Namazaný chléb sádlem a posypaný tou cibuli je výborné , ale dávám si to jen občas je to tučné ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie