Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Šunka.

0.0
Šunka.

Potřebné ingredience

1 kg kuřecích prsou nebo vepřového plecka, 20 g soli, 1 lžička medu, 1 dcl vody.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kousky, přidáme lžičku medu a sůl rozpuštěnou v 1 dcl vody. Vše ručním hnětačem na těsto hnětáme asi 5 minut, aby se narušil povrch masa. Směs nacpeme do mikrotenového sáčku a dáme do šunkovaru. Necháme 2 dny v lednici uležet . Šunkovary ponoříme do hrnce s horkou vodou a "vaříme" - jen při 80 stupních 2 hodiny. Je důležité udržovat teplotu mezi 70 a 80 stupni.
Vlevo je z kuřecích prsou, vpravo z vepřového plecka. Když už hlídám teplotu v hrnci, vařím rovnou ve dvou šunkovarech.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

skalapanagia 30. 10. 2014, 18:19
(clamp) (clamp) (clamp) (L)
Zrušený účet 29. 10. 2014, 11:25
(Y) (zajic)
Ivettka 29. 10. 2014, 9:24
(clamp) (clamp) (clamp)
chalupnicka 29. 10. 2014, 6:11
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie