(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Šunka.

Potřebné ingredience
1 kg kuřecích prsou nebo vepřového plecka, 20 g soli, 1 lžička medu, 1 dcl vody.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé kousky, přidáme lžičku medu a sůl rozpuštěnou v 1 dcl vody. Vše ručním hnětačem na těsto hnětáme asi 5 minut, aby se narušil povrch masa. Směs nacpeme do mikrotenového sáčku a dáme do šunkovaru. Necháme 2 dny v lednici uležet . Šunkovary ponoříme do hrnce s horkou vodou a "vaříme" - jen při 80 stupních 2 hodiny. Je důležité udržovat teplotu mezi 70 a 80 stupni.
Vlevo je z kuřecích prsou, vpravo z vepřového plecka. Když už hlídám teplotu v hrnci, vařím rovnou ve dvou šunkovarech.
Vlevo je z kuřecích prsou, vpravo z vepřového plecka. Když už hlídám teplotu v hrnci, vařím rovnou ve dvou šunkovarech.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

skalapanagia
(upraveno)
30. 10. 2014, 18:19




nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
29. 10. 2014, 11:25


nahlásit
Ivettka
(upraveno)
29. 10. 2014, 9:24



nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
29. 10. 2014, 6:11



nahlásit