Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Slaný koláč

0.0
Slaný koláč

Potřebné ingredience

Listové těsto, 150 g nahrubo nastrouhaného měkkého salámu, 150 g strouhaného sýra, 1 kysaná smetana, 7 vajec, 1 malá plechovka kukuřice, 2-3 lžíce petrželky

Postup přípravy

Rozválíme si listové těsto tak, aby nám přesahovalo okraje pekáče. Vložíme do nádoby buď vymazané a vysypané, nebo vyložené pečícím papírem.
Do mísy nastrouháme sýr a salám, potom smícháme spolu se všemi ostatními ingrediencemi. Vlijeme na listové těsto na plech a dáme péct ve středně vyhřáté troubě. Asi za 20-30 budeme mít pečíno.

Podáváme buď teplé (to nám chutná pomazané kečupem) nebo studené (raději samotné). Je to bezvadná večeře na letní dny, pro hladové návštěvy (dost to zasytí), a vůbec nejlepší je to jídlo na cesty. Ať v autě nebo na čundru, člověk se tím nijak nezamaže a fakt se nadlábne ;-)))

Dobrou chuť

Slaný koláč na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sasu 20. 4. 2008, 20:09
Dám si fotečku zbytku koláče do mého albíčka a dám na Vás odkaz. Šárka.-)
Sasu 20. 4. 2008, 20:08
Dobrý večer Hani. Před hodinkou jsem vyzkoušela Váš recept a musím říct, že měl úspěch a už skoro není!!!!!!!!!!!!!!!!!!Moooooooooooooooc dobré, jen jsem neměla celou zakysanou smetanu, tak jsem to dolila klasickou šlehačkou a místo 150g strouh. Sýra jsem dala 2 celé balíčky(nastrouhaného) po100g a byl moc dobrý!!!!! Jen pekáček mám menší, takže byl koláč vyšší.Děkujiiiiiiiiiii za prima mňamku (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (hello) (hello) (hello)
kalasovi 20. 4. 2008, 20:39
@Sasu Jsem moc ráda že chutnalo (jidlo) Taky máte u sebe zajímavé tipy, někdy ozkouším (pl) Posíláme pozdravy na Jičínsko (hello)
akr 17. 4. 2008, 13:58
Hani vypadá to zajmavě hned bych ochutnala (jidlo) určitě vyzkouším (Y)
kalasovi 19. 4. 2008, 20:26
@akr Lenko, dejte pak vědět, jaký jste sklidila úspěch (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie